2015-03-16 08:31:06
Φωτογραφία για Παραδοχή Κέρι: Πρέπει να μιλήσουμε με τον Ασαντ
Σε μία παραδοχή που, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα φέρει εξελίξεις στην... διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα σοβαρές προχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τέταρτη επέτειο της έναρξης του συριακού εμφυλίου ο Τζον Κέρι είπε ότι οι ΗΠΑ «στο τέλος θα πρέπει να διαπραγματευθούν» με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Στο τέλος θα πρέπει να διαπραγματευθούμε. Ανέκαθεν ήμασταν υπέρ των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης Ι» δήλωσε ο Τζον Κέρι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το δίκτυο CBS.

Η Ουάσινγκτον εργάζεται εντατικά για την «επανεκκίνηση» των προσπαθειών που έχουν στόχο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Στην αρχή της περασμένης χρονιάς οι ΗΠΑ είχαν συμμετάσχει στη διοργάνωση των συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή αντιπολίτευση και απεσταλμένους της Δαμασκού στη Γενεύη. Ωστόσο, οι δύο κύκλοι των διαπραγματεύσεων δεν παρήγαγαν κανένα αποτέλεσμα και ο πόλεμος συνεχίσθηκε.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν αποδέχονταν την πολιτική νομιμοποίηση του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Ο Άσαντ δεν ήθελε να διαπραγματευθεί. Αν είναι έτοιμος να αρχίσει σοβαρές διαπραγματεύσεις για τον τρόπο εφαρμογής της Γενεύης Ι, ασφαλώς» απάντησε ο Κέρι όταν η δημοσιογράφος τον ερώτησε αν είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον σύρο πρόεδρο. «Τον ενθαρρύνουμε να το κάνει». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ