2015-03-16 14:54:00
Φωτογραφία για Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FirstLegoLeague, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Σάββατο 7&Κυριακή 8 Μαρτίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesisπραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός... διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής, FLLGreece 2014-2015 από την eduACT.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 54 ομάδες, περισσότερα από 7.000 άτομα, από όλη την Ελλάδα, ήταν εκεί σε ένα μεγάλο Event για μικρούς και μεγάλους! Έκπληξη φέτος αποτέλεσε η διοργάνωση του JuniorFLL για τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών που έγινε πιλοτικά για πρώτη χρονιά! Παράλληλα διοργανώθηκε διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Βουλγαρίας με τη συμμετοχή 3 ομάδων της γείτονάς χώρας.

WorldClass - Μάθηση δίχως Σύνορα και Όρια, ήταν το φετινό παγκόσμιο θέμα του FLL. Κατασκευές γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα, μοναδικές ιδέες και παρουσιάσεις των παιδιών! Πολλά βραβεία, χαμόγελα και ενθουσιασμός! Χαρούμενη διάθεση και ένα κλίμα γιορτής είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των παιδιών για έναν ολόκληρο χρόνο, και ο μεγάλος τελικός του FLL η κατάλληλη ευκαιρία να το γιορτάσουν!


Επιπλέον, η παρουσία ομάδων και από τη Βουλγαρία έδωσε το έναυσμα για τη συμμετοχή τους μέσω της eduACT στα παγκόσμια πρωταθλήματα!

Οι SuperChampions του ελληνικού τελικού, η ομάδα RobotMastersτου Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στον Παγκόσμιο Τελικό, «WorldFestival» στο SaintLouis της Αμερικής! Τη δεύτερη και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη κατέλαβαν οι RoboTrainersτου 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής και οι R&Bαπό το ΚεπληΝεΤτης Πτολεμαΐδας αντίστοιχα. Τη Βουλγαρία θα εκπροσωπήσει η ομάδα KASAPIN 40 στον Διαγωνισμό Φεστιβάλ ρομποτικής στη Νότιο Αφρική.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους, την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, το γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ ,τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ PowerLearn, τις εταιρίες BetaCae, Ελληνικά Πετρέλαια, Kleemann, OlympiaElectronics, το ΙΕΚ Ακμή, την MLS, την εταιρία ασφαλίσεων InterBrokers, την thessprint, την P&M , τη Helloadvertising, την εταιρία W.TBellis, την intereworks, την Εταιρία Βίκος, την 24 seven.

Τους Χορηγούς επικοινωνίας, Tvmakedonia, TV 100, FM 100, Nεριτ 102 fm, Vfm 91.1, RThessaloniki 94,5, ΕΘΝΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, epiloges.gr, Karfitsa, www.pigolampides.gr, e-charity, Livemedia.gr.

Η όλη οργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Το FIRST LEGO LEAGUE (FLL), ένα πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών, είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego, σε συνεργασία με το ίδρυμα First το 1992. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα και σε δίκτυο 80 χωρών.Το 2013 στο δίκτυο αυτό προστέθηκε η Ελλάδα μέσω του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT το οποίο διοργανώνει το Διαγωνισμό FLL σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Το θέμα του διαγωνισμού της επόμενης χρονιάς έχει ήδη ανακοινωθεί με αντικείμενο την ανακύκλωση και θέμα «TrashTrek», οι προετοιμασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ