2015-03-16 20:00:37
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ.: Μικρότερα κατά 2,2 δισ. ευρώ  το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014
"Μαύρη τρύπα" 2,2 δισ. ευρώ προέκυψε το 2014, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα... της γενικής κυβέρνησης περιορίσθηκε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο 0,3% του ΑΕΠ έναντι του στόχου 1,5% του ΑΕΠ.

Το χαμηλότερο πλεόνασμα προέκυψε σχεδόν εξ ολοκλήρου από την υστέρηση των δημόσιων εσόδων, η οποία εν πολλοίς προκλήθηκε από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στο τέλος του 2014. Ειδικότερα, η υστέρηση των εσόδων σε ταμειακή βάση ανήλθε σε 2.026 εκατ. ευρώ (2,026 δισ. ευρώ).

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στον ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος που χρησιμοποιεί η τρόικα και με βάση τις αποκλίσεις από αυτούς καθορίζεται από αυτή το δημοσιονομικό κενό και οι ανάγκες για λήψη διορθωτικών μέτρων. Σημειώνεται, πάντως, ότι για το 2015 δεν έχει καθορισθεί ακόμη ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα. Με βάση το μνημόνιο, ο στόχος ανέρχεται στο 3% του ΑΕΠ, αλλά στηβ απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου σημειώνεται ότι θα ληφθεί υπόψη η πορεία της ελληνικής οικονομίας για τον καθορισμό του συγκεκριμένου στόχου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος εποχής για τους Active Member
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος εποχής για τους Active Member
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ