2015-03-17 11:49:50
Φωτογραφία για Tι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ η “Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης” για την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη;
Προτείνουμε στους γονείς –με βάση τα παρακάτω – να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου – για πολλούς λόγους Τα φαινόμενα bullying καταρχάς , θα πρέπει να « αναχαιτιστούν ».

Αδιαμφισβήτητα είναι δύσκολο μια βάναυση καταπίεση προς ένα άτομο που τελικά έβαλε τέλος στην ζωή του – εξ αιτίας αυτής – να στοιχειοθετήσει την αντικειμενική υπόσταση του άρθρου 301 Π.Κ ( Συμμετοχή σε αυτοκτονία ) και αυτό γιατί γίνεται δεκτό ότι ο αυτόχειρας είχε την ελευθερία να αντιδράσει , να ξεφύγει , να ζητήσει βοήθεια κ.α

Κανείς όμως στις περιπτώσεις αυτές , δεν μπορεί να αποκλείσει το ότι υπάρχει « αιτιώδης σύνδεσμος » , άμεση σχέση , μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος .Είναι αποδεκτό δλδ – στις περιπτώσεις που αποδεικνύεται – ότι εάν δεν υπήρχε η καταπίεση , το άτομο δεν θα έφτανε σε αυτοχειρία .

 Τι συμβαίνει όμως όταν ο αυτόχειρας , αποδεδειγμένα , « ήταν εγκλωβισμένος » σε μια διαρκή βάναυση καταπίεση ;


Το νομικό κενό είναι ευδιάκριτο.

Πέρα όμως από τα ανωτέρω ας δούμε και μια άλλη διάσταση – που σοκάρει περισσότερο .

Παραθέτουμε – αποδεδειγμένα – πραγματικά περιστατικά από τα οποία προκύπτουν σαφής ενδείξεις για το ενδεχόμενο … να τον αυτοκτόνησαν με άλλοθι το bullying.

O συγκάτοικός του , είδε τον Βαγγέλη στο δωμάτιο τους γύρω στις δύο παρά το μεσημέρι ( την ημέρα που εξαφανίστηκε ) Έδειχνε να θέλει να μείνει για να διαβάσει όπως συνήθιζε. Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα και γύρισε αναστατωμένος. Άρπαξε τα κλειδιά και έφυγε. Ενώ συνήθως τον ενημέρωνε αν θα πήγαινε έστω και στο περίπτερο, εκείνη τη φορά δεν του είπε τίποτα. Το μόνο που τον ρώτησε λίγο πριν φύγει ήταν αν ήθελε να του αφήσει τα κλειδιά γιατί ήξερε πως είχε χάσει τα δικά του. Τελικά τα έβαλε στην τσέπη του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να πάρει το μπουφάν όπως συνήθιζε όταν έβγαινε.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια περιπτέρου που βρίσκεται απέναντι από τη Σχολή. – στις δύο παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου (ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του ) , ο νεαρός αγνοούμενος βγήκε από τη Σχολή-. Εκείνη την ώρα έφευγαν κι άλλοι συμφοιτητές του για σαββατοκύριακο κρατώντας σακίδια. Ο Βαγγέλης πήγε στο περίπτερο κι αγόρασε ένα εισιτήριο λεωφορείου. Το αντίτιμο αντιστοιχούσε σε κανονικό εισιτήριο και όχι φοιτητικό.

Ο συγκεκριμένος οδηγός λεωφορείου όμως , που εκτέλεσε το δρομολόγιο εκείνη την ημέρα καταθέτει ότι , σύμφωνα με το πρόγραμμα πέρασε από την στάση της Σχολής με προορισμό το κέντρο δύο φορές .- Στις τρεις παρά δέκα περίπου και αργότερα στις τέσσερις και είκοσι. -

Είναι προφανές ότι , στην περίπτωση που ο Βαγγέλης μπήκε στο λεωφορείο ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑ περίπου μέχρι να έρθει . Τον ίδιο χρόνο θα περίμεναν και όσοι ( από τους συμφοιτητές του με σακίδια ) ήθελα να επιβιβαστούν – ακολουθούσε Σαββατοκύριακο και τα Γραφεία της Γαλακτοκομικής σχολής είχαν κλείσει . Το στοιχείο όμως ότι δεν πήρε το μπουφάν του ( Φεβρουάριο Μήνα ) δείχνει ότι δεν είχε σκοπό να πάρει το λεωφορείο για βόλτα . Το στοιχείο ότι από το περίπτερο αγόρασε ένα εισιτήριο λεωφορείου του αντίτιμο του οποίου αντιστοιχούσε σε κανονικό εισιτήριο και όχι φοιτητικό σημαίνει επίσης δύο πράγματα , ότι τον αναγνώρισε η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου και ότι το εισιτήριο που αγόρασε ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

Συνεπώς ο αγνοούμενος ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΕ στο λεωφορείο τις ώρες εκείνες και το σημαντικό , δεν είχε αποφασίσει μέχρι εκείνη την στιγμή να αυτοκτονήσει … απλά , είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει κάτι .

Αυτό ενισχύεται από το ότι συμφοιτήτρια του ( όπως κατέθεσε ) τον είδε τρεις παρά τέταρτο ( αργότερα ) στον εσωτερικό χώρο της Σχολής κοντά στα δωμάτια…) – πρέπει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση .

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι , η μητέρα του – αργά το απόγευμα εκείνης της ημέρες τον καλούσε στο τηλέφωνο , όμως δεν απαντούσε … δεν το είχε πάρει μαζί του ( όπως κατατέθηκε ).

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι – από την 13:50 έως την 14:45 εκείνη την ημέρα , προέκυψε ξαφνικά κάποιοι θέμα , το οποίο « θα αντιμετώπιζε και θα συνέχιζε το πρόγραμμά του .. όπως κάθε ημέρα »

Ένα είναι προφανές έως εδώ , ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ «ΕΦΤΑΣΕ» στο σημείο ( σύμφωνα με την Ιατροδικαστική εξέταση ) να αυτοκτονήσει ΔΕΝ ήταν η καταπίεση από τους συμφοιτητές του , καθόσον γίνεται δεκτό ότι η πίεση – καταπίεση είχε «αποσυμπιεστή » , σαββατοκύριακο , ο « αρχηγός » των παιδιών που φέρεται να τον καταπίεζαν ήταν φαντάρος και το σημαντικότερο ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΑΝ και αυτό θα τον οδηγούσε σε αυτοκτονία .

 Σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα , κατατέθηκαν τα εξής :

[[ Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο ( ο γιος μου ) τη σχολή από το λεωφορείο από το Αγρίνιο, κάπου εκεί. Μιλάει με μια κυρία εκεί, δεν ξέρω πως την λένε και της είπε πως θα πάει να πάρει το απολυτήριο το δικό του και ενός φίλου του. Τον συνδέει τότε με τον διευθυντή, με τον Μ…. , και του λέει: “Τώρα που θα έρθεις θα σ' το δώσουνε”. Το λεωφορείο στο μεταξύ καθυστέρησε να πάει στη Σχολή, πήγε 4 η ώρα στη Σχολή και είχαν κλείσει τα γραφεία. Συναντιούνται λοιπόν με τον Μ… στην είσοδο, δεν ξέρω πού συναντήθηκαν, και λέει στον γιο μου πως δεν μπορεί να του δώσει το απολυτήριο γιατί έχουν κλείσει τα γραφεία. Και του λέει ο γιος μου: “E, να δω τότε την παρέα μου, τους φίλους μου, να πάω επάνω”. Και του λέει ο Μ… : “Έχω βγάλει νόμο φέτος και δεν μπαίνουν εξωσχολικοί μέσα στη σχολή”. Κατεβαίνουν λοιπόν τα παιδιά, πάνε δίπλα σε ένα ζαχαροπλαστείο, δεν ξέρω ακριβώς τι είναι εκεί, ήπιαν τον καφέ τους, καλαμπούρισαν, έκαναν ό,τι έκαναν. Ήταν 7 η ώρα, ενώ στις 8 ο γιος μου έπρεπε να φύγει να πάει στο στρατόπεδο. Μπαίνουν λοιπόν στο λεωφορείο, κατεβαίνουν στη στάση δίπλα, ήταν μαζί με ένα άλλο παιδί ο γιος μου, και εκεί συναντιούνται με τον Βαγγέλη». «Του λέει: “Βαγγέλη, τι κάνεις;”. “Καλά”, απαντά εκείνος. “Eγώ είμαι φαντάρος”, του λέει ο γιος μου. Μετά συζήτησαν για τα πρόβατα. Του λέει ο γιος μου: “Έμαθες να τυροκομάς;”. Λέει ο Βαγγέλης: “Tώρα μαθαίνω”. Ε, μετά μπαίνουν στο λεωφορείο όλοι μαζί. Κατεβαίνουν στα Γιάννενα, πάει ο γιος μου με το άλλο το παιδί και με ένα άλλο ακόμα, ενώ ο Βαγγέλης έφυγε με την άλλη παρέα. Αυτή τη συνάντηση κάμανε. Τι ευθύνη μπορεί να έχει ο γιος μου στην περίπτωση αυτή; ]]

 Από τα ανωτέρω προκύπτει επίσης ότι:

1- O αγνοούμενος έως τότε ( ο οποίος για κάποιο λόγο είχε αναστατωθεί ) δεν θα επιδίωκε λοιπόν , να κάνει παρέα την ημέρα εκείνη , με άτομα τα οποία – σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες – το χλεύαζαν , τον κορόιδευαν και του έκαναν καψώνια. Άλλωστε , όπως προκύπτει από το χρονολόγιο των πραγματικών περιστατικών ΔΕΝ ήρθε σε «έντονη » επαφή μαζί τους την ημέρα εκείνη.

2-Ο διευθυντής του σχολείο είχε ενημερωθεί για την άφιξη του φαντάρου ενώ , συναντήθηκαν.

3- Ώρα 8 το απόγευμα ( την ίδια ημέρα) ο φαντάρος , συναντάει τον αγνοούμενο στην στάση του λεωφορείου , μπαίνουν όλοι μαζί και κατεβαίνουν στα Γιάννενα …. όμως , χωρίς το κινητό του , αφού η μητέρα του τον καλούσε .

Βρέθηκε όμως νεκρός κοντά στην Σχολή … χωρίς να φοράει το μπουφάν του .

4-Ο Φαντάρος παρέμεινε ( κοντά στην σχολή ) τουλάχιστον για 4 ώρες …. σύμφωνα με την τηλεοπτική κατάθεση .

5-Από τις 2 παρά δέκα το μεσημέρι ( που πήγε ο αγνοούμενος στο περίπτερο ) έως την ώρα 8 το απόγευμα που ( σύμφωνα με την τηλεοπτική κατάθεση συναντήθηκε με τον φαντάρο ) , ήτοι για 6 ώρες ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ( εκτός την συμφοιτήτρια του κοντά στα δωμάτια της 3 παρά τέταρτο το απόγευμα .

6-Οι παρέες μεταξύ τους γνωριζόντουσαν .

 Τα ενδεχόμενα :

Α-Το ενδεχόμενο να κατέληξε ύστερα από μια ακόμα βάναυση καταπίεση ( π.χ να τον έκλεισαν στα ψυγεία και να πέθανε από ασφυξία ) και στην συνέχεια να σκηνοθετήθηκε η αυτοκτονία του – γνώριζαν ότι είναι αριστερόχειρας – θα μπορούσε να ερευνηθεί .

Β-Το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα Κρητικής βεντέτας , ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ , αφενός γιατί με τα αντίποινα της βεντέτας , συνδέετε ηθελημένα ο δράστης για να δείξει ότι εκδικήθηκε και αφετέρου, στόχος της βεντέτας είναι συνήθως ο « φονιάς ».

Γ-Το ενδεχόμενο να έμαθε για κάτι ( όπως για μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ) …..

Δ-Το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε εξ αιτίας βάναυσης συμπεριφοράς (bullying) σε βάρος του για να ξεφύγει , δεν είναι « αποκλειστικό» , αφενός γιατί δεν είναι λογικό να κάνει παρέα αποκλειστικά με τα άτομα που του συμπεριφερόταν έτσι , αφετέρου από το Μάρτιο του 2014 ( ένα χρόνο πριν) η κατάσταση ( με τα καψώνια ) ήταν γνωστή στην διοίκηση της Σχολής . Επιπροσθέτως , ο φερόμενος ως αρχηγός των παιδιών αυτών , ήταν φαντάρος , ενώ , ο τρόπος που έφυγε τελευταία φορά από το δωμάτιό του , δεν δικαιολογεί τέτοια απόφαση του – αναστατωμένος , βιαστικά κτλ . Αξιοσημείωτο είναι ότι από το πόρισμα προέκυψαν στοιχεία bullying, όμως αυτά δεν εξειδικεύονται αποκλείστηκα στον αγνοούμενο .

Ε- Τα ο ενδεχόμενο να βίωσε μια ερωτική απογοήτευση ή να πληροφορήθηκε κάτι δυσάρεστο για αυτόν , άσχετο με το bullying δεν στέκει , αφού , θα έπαιρνε μαζί του το τηλέφωνο , θα άφηνε κάποιο σημείωμα , θα υπήρχε κάποια σχετική μαρτυρία κ.α

Οι συνεχείς και μακρές σε διάρκεια τηλεφωνικές συνομιλίες του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη με την οικογένειά του, και ειδικά με τη μητέρα του, ακόμη και μία μέρα πριν από την εξαφάνισή του, όπως προέκυψε και από την άρση των τηλεφωνικών κλήσεων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο αγνοούμενος , θα γνωστοποιούσε στην μητέρα του .. την για 1 χρόνο περίπου ( σύμφωνα με κάποιες καταθέσεις ) , βάναυση συμπεριφορά , συμφοιτητών του ή η μητέρα του θα διαισθανόταν την κατάσταση που θα βίωνε ο γιος της γιαυτόν τον λόγο.

Συνεπώς το αντικείμενο της συζήτησης θα είχε να κάνει με το να … ολοκληρώσει της σπουδές του …. κυρίως .

Η ‘ομάδα υψηλής αστυνόμευσης ’ θα ασχοληθεί με το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις και το όποιο αποτέλεσμά της θα επισυναφτεί στην δικογραφία που θα σχηματιστεί , εφόσον , έχει αποδεδειγμένα , κάτι διαφορετικό να προσθέσει .

Υ.Γ Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς .

 ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ