2015-03-19 18:20:07
Φωτογραφία για Δείτε την συγκλονιστική ιστορία του Πύργου των Αθηνών...
Όταν ο πρίγκιπας έγινε τραπεζίτης Κάποτε στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Μεσογείων δέσποζε ο εντυπωσιακός πύργος των Αθηνών. Η βίλα Μαργαρίτα, όπως μετονόμασε ο δεύτερος ιδιοκτήτης της, αποτελούσε ένα κόσμημα για την περιοχή των Αμπελοκήπων μέχρι τη δεκαετία του ΄70, που ο δικτάτορας, Γιώργος Παπαδόπουλος, διέταξε την ολική καταστροφή της, ισχυριζόμενος πως δεν αρμόζει με την ελληνική αρχιτεκτονική.

Η Βίλα Μαργαρίτα οικοδομήθηκε με κόκκινη πελεκητή πέτρα από δύο Άγγλους αρχιτέκτονες στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο δεύτερος όμως ιδιοκτήτης της έμελε να φέρει το κύμα ανανέωσης και διαφήμισης της βίλας. Ο ιδιοκτήτης της Μεγάλης Βρετάνιας και πρώην μάγειρας των Ανακτόρων του βασιλέως Γεωργίου Α’, Ευστάθιος Λάμψας, αγόρασε τη βίλα και της έδωσε το όνομα της θετής του κόρης, Μαργαρίτας.

Ο πύργος περιελάμβανε 32 δωμάτια, δύο πυργίσκους και τελειώματα, που θύμιζαν πολεμίστρες. Υπήρχε ένας εντυπωσιακός, σιέλ τρούλος με αλεξικέραυνο, ενώ ο πύργος περιβαλλόταν  από έναν καταπράσινο κήπο με πλούσια βλάστηση και φοίνικες.

Μετά την ισοπέδωση του πύργου και το πέρας της δικτατορίας, στα θεμέλια του παραμυθένιου αυτού πύργου χτίστηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Προς μνήμην αυτού του αρχιτεκτονήματος, χτίστηκε ο νέος πύργος, που υπάρχει έως σήμερα, ενώ δόθηκε το όνομα «Πύργος Αθηνών»  στην περιοχή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ