2015-03-21 11:45:07
Φωτογραφία για Σαμαράς: Παίζουν με το 70/30 του μνημονίου
Χαμένη μάχη με το χρόνο και επένδυση σε επικοινωνιακά τεχνάσματα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος... σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr -μετά τις δηλώσεις Τσίπρα και Μέρκελ - τόνισε πως ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να παίξει πάνω στην περιβόητη φράση του Γ. Βαρουφάκη για «κοκτέιλ» 70/30 στην εφαρμογή του μνημονίου.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών - και κυρίως της Άνγκελα Μέρκελ - μετά τη σύνοδο κορυφής, ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να οικοδομήσει την άμυνά της πάνω στο 30% του μνημονίου που κατά τον Γ. Βαρουφάκη θα αντικατασταθεί από τις προτάσεις της κυβέρνησης. Και πάνω σε αυτή την πρόταση θα προσπαθήσει να πάρει το πράσινο φως από το Eurogroup ώστε να λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας που αυτή τη στιγμή πνίγει τη χώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο επιμένει ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να φέρει μέτρα, ακόμη και με τη μορφή των ισοδύναμων στη βουλή.


Στέλεχος που βρέθηκε στον πυρήνα όλων των διαπραγματεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης με την τρόικα, μετά τις δηλώσεις Τσίπρα και Μέρκελ, εξηγούσε:

-Η διαδικασία μέχρι την εκταμίευση μιας δόσης είναι συγκεκριμένη

-Κυβέρνηση και τεχνικά κλιμάκια διαπραγματεύονται για την αξιολόγηση

-Τα μέτρα ή οι αλλαγές παίρνουν τη μορφή νομοσχεδίων και ψηφίζονται από τη βουλή

-Το Eurogroup αξιολογεί την πρόοδο και δίνει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος

Μέχρι την επόμενη αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει το ποσοστό των παρεμβάσεων που έχουν προχωρήσει, εκείνων που δεν έχουν υλοποιηθεί και των αστερίσκων για τα περιβόητα «ισοδύναμα», που τις περισσότερες φορές προέκυπταν μετά από τις διαφωνίες της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για συγκεκριμένα αιτήματα που διατύπωναν οι δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να φέρει μέτρα στη Βουλή, είτε αυτά προκύψουν ως «ισοδύναμα», αν γίνουν δεκτά από τα τεχνικά κλιμάκια, είτε απευθείας ως αιτήματα με τη μορφή τελεσιγράφου από τους εταίρους την ώρα όμως που η χώρα θα βρίσκεται μια ανάσα από την οικονομική ασφυξία.

Ήδη, πάντως, η ΝΔ, δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή - κρίνοντας ότι θα πρέπει να πάρει όλη την ευθύνη ο Αλ. Τσίπρας, ο εταίρος του Π. Καμμένος και οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ -σε μια διαπραγμάτευση που όπως πιστεύουν στο γαλάζιο στρατόπεδο θα καταλήξει σε κάτι πολύ πιο σκληρό από το γνωστό «mail Χαρδούβελη».

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά εστίασαν επίσης στη διπλή αναφορά του κ. Τσίπρα ότι δεν κινδυνεύουν μισθοί, συντάξεις, πληρωμές και καταθέσεις επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη δήλωση έγινε λίγες μόνον ώρες μετά τους δραματικούς τόνους του Γ. Δραγασάκη (Alpha) για το πρόβλημα στη ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει επιτακτικά η χώρα εάν δεν υπάρξει καλή συνεργασία και συμφωνία με τους εταίρους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ