2015-03-21 12:46:11
Φωτογραφία για Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Έρχονται e - mail, πληρώστε μέχρι 27 Μαρτίου
Ραβασάκια στους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στέλνει η εφορία. Σήμερα αναμένεται να σταλούν τα πρώτα 100.000 e-mail, ενώ μέχρι τις 27 Μαρτίου θα έχουν... μήνυμα στον υπολογιστή τους 800.000 οφειλέτες.

Η εφορία καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν και να πληρώσουν εφάπαξ ό,τι χρωστούν ή ό,τι μπορούν «έναντι» των οφειλών τους. Αν εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό (το 100%) της αρχικής οφειλής θα γλιτώσουν το σύνολο (το 100%) των προσαυξήσεων, των τόκων, ενώ όσοι πληρώσουν ένα ποσοστό της αρχικής οφειλής θα απαλλαγούν από αναλόγου ποσοστού.

Διαβάστε ακόμη: Μέχρι τις 27 πληρώνετε και... γλιτώνετε άλλα τόσα

Ωστόσο, αν και οι σχετικές διευκρινίσεις και εγκύκλιοι θα εκδοθούν το μεσημέρι, πληροφορίες έλεγαν πως δεν «κουρεύονται» τα πρόστιμα εκπροθέσμου καταβολής. Αυτό θεωρείται «τρύπα» στη νέα ρύθμιση, γιατί έτσι δεν θα μείνουν αδιάφοροι μόνον όσοι έχουν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη (που έχουν μικρές προσαυξήσεις καθυστέρησης για να «κουρευτούν») αλλά και χιλιάδες φορολογούμενοι που πιάστηκαν στα δίχτυα των νέου τύπου αναδρομικών διασταυρώσεων που ξεκίνησαν από το 2012 και μετά (πχ καταθέσεις σε τράπεζες από εισοδήματα που δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν ως τότε) και έχουν λεφτά για να πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος, αλλά δεν έχουν το κίνητρο να τα πληρώσουν εφάπαξ αφού δεν μειώνονται πρόστιμα καθυστέρησης που βαρύνονται για τρία, επτά ή δώδεκα χρόνια πριν τους γίνει ο έλεγχος.

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ