2015-03-22 12:40:05
Φωτογραφία για O Πύργος κερνάει . . . σκουπίδια για το Πάσχα
Η τοπική κοινωνία αγριεύει όσο βλέπει τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους. Μετά την συναυλία διαμαρτυρίας που ανακοινώθηκε για την παραμονή της 25ης Μαρτίου, μια άλλη απρόοπτη κίνηση έγινε αντιληπτή στην είσοδο της πόλης.

Κάτοικος της περιοχής, κρέμασε πανό διαμαρτυρίας στο ύψος του ξενοδοχείου Λέτρινα, με το οποίο καλωσορίζει τους πολίτες στον Πύργο που κερνάει σκουπίδια για το Πάσχα. Καίτοι θεωρείται βέβαιο πως και αύριο να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών και με δεδομένη μια αυξημένη ροή λόγω της εορταστικής περιόδου, ο δήμος δεν προλαβαίνει να μαζέψει τα σκουπίδια από την πόλη και κυρίως από τα χωριά που θα δεχθούν το μεγάλο βάρος των ετεροδημοτών. Και δεν είναι μόνο οι απόλυτοι χρόνοι που δεν βοηθούν αλλά και το κόστος – στην περίπτωση που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν έξτρα οχήματα (φορτηγά, μηχανήματα).

Από την άλλη έχουν δημιουργηθεί επίσης σε πολλά σημεία εναπόθεσης, μικρές ανεξέλεγκτες χωματερές που θα πρέπει να καθαριστούν. Όσο για την απολύμανση, αυτή για να έχει αποτέλεσμα μετά από τόσο σκουπιδαριό, δεν θα πρέπει να γίνει με απολυμαντικά, αλλά με πετρέλαιο, για να εξαφανιστούν πάσης φύσεως μικρόβια και τρωκτικά Κατά τα άλλα στο μήνυμα του πανό ζητούνται ευθύνες από κάθε φορέα που άσκησε εξουσία, δήμαρχους, βουλευτές, περιφερειάρχες, νομάρχες, αυτοδιοικητικούς και καταλήγει με επανάληψη της λέξης "ΝΤΡΟΠΗ".

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ