2015-03-22 20:53:57
Φωτογραφία για Κρήτη: Άθλιες συνθήκες σε παράνομο κυνοτροφείο που στέλνει ζώα στη Γερμανία για κυνομαχίες-Παρέμβαση εισαγγελέα
Με παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται να γίνει έλεγχος στους χώρους... παράνομου κυνοτροφείου, που λειτουργεί την τελευταία δεκαετία σε χωριό κοντά στο Καστέλι Πεδιάδος, χωρίς ποτέ να έχει ελεγχθεί από κάποια αρμόδια υπηρεσία. Τα σκυλιά είναι ενίοτε ελεύθερα στους δρόμους, άλλοτε φυλακισμένα σε κλουβιά, και άλλοτε αλυσοδεμένα σε ελαιώνες. Κατά καιρούς είναι δεκάδες, μετά από ένα διάστημα , ωστόσο,και μόλις οι «μάνες γεννήσουν» εξαφανίζονται. Παρά τις επώνυμες καταγγελίες για παράνομη εκτροφή ζώων κάτω από εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, καμιά υπηρεσία δεν παρεμβαίνει. Κανείς δεν ξέρει αν τα ζώα είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα. Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες, με τις ακαθαρσίες τους να πετιούνται όπου να ΄ναι. Μια ακόμη ανατριχιαστική πτυχή αυτής της υπόθεσης είναι ότι τα ζώα τρέφονται με ωμό κρέας, το οποίο οι ιδιοκτήτες αγοράζουν έναντι ευτελούς κόστους από τη Βιομηχανική Περιοχή, συνήθως, και με αυτά ταΐζουν τα δύσμοιρα ζώα. Κτηνίατρος με τον οποίο επικοινώνησε το candianews.gr, μας τόνισε ότι αυτό εγκυμονεί λίγους κινδύνους για την υγεία του ζώου, αν είναι εμβολιασμένο, ωστόσο, το κάνει επιθετικό και επικίνδυνο να προκαλέσει βλάβες, ανά πάσα στιγμή, σε άνθρωπο ή άλλο ζώο.


Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Δικαιοσύνη. Κάτοικος της περιοχής ζήτησε τη συμβολή της εισαγγελίας , προκειμένου, Δήμος, Υγειονομικό , Αστυνομία και ΣΔΟΕ να επέμβουν. Ναι, και ΣΔΟΕ, καθ΄ότι μια παράνομη επιχείρηση εκτροφής ζώων έχει και διαφυγόντα κέρδη. Με έγγραφο που φέρει τη σφραγίδα της, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Φλώρα Βλαχάβα, διατάσσει τον έλεγχο αυτής της παράνομης επιχείρησης από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ελέγχου Αδειών Κυνοτροφείου , το Υγειονομικό, το ΣΔΟΕ-εφορία Καστελίου, την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας και το Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου.

Η υπόθεση είναι και επίσημα γνωστή, πλέον , στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, καθώς έχει γίνει γραπτή καταγγελία από τις 16 Μαρτίου και φέρει αριθμό Πρωτοκόλλου 3837. Στη διάθεση του Candianews.gr είναι τα σχετικά έγγραφα , καθώς και το ονόματα καταγγελλόντων αλλά και καταγγελλόμενων. Ο ίδιος άνθρωπος εκτρέφει και άλογα, άγνωστο αν φέρει άδεια για αυτό και τι τα κάνει στη συνέχεια. Τα άλογα συχνά τρέφονται με τις περιουσίες των γειτόνων, ή με άλλα λόγια τρώνε δέντρα και ό,τι άλλο είναι δυνατό να βρεθεί στις αυλές των γειτονικών σπιτιών. Όσοι γείτονες έχουν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι υπάρχουν ακαθαρσίες και μύγες, ή από φόβο για τα σκυλιά , που τα μεγαλώνουν με τέτοιο τρόπο , ώστε να γίνουν επιθετικά, για το θόρυβο και τα βρώμικα νερά στο δρόμο, για τις αλογόμυγες και ένα σωρό άλλα, δέχονται απειλές ότι θα τους δείρουν ακόμη και ευθείες βολές κατά μελών της οικογένειας τους, όπως καταγγέλλουν. Τα ζώα τους, κυρίως οι γάτες, έχουν βρεθεί θανατωμένα με φυτοφάρμακα ή από ρόδες αυτοκινήτου. Κοινό μυστικό στην περιοχή είναι ότι κατά καιρούς αυτοκίνητα με ολλανδικές πινακίδες παίρνουν κάποια από τα σκυλιά και τα μεταπωλούν στη Γερμανία, όπου συμμετέχουν σε κυνομαχίες. Η απερίγραπτη αυτή κατάσταση καταγγέλθηκε σε εμάς , αφού πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και κάποιοι γείτονες δέχονται απειλές για να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

(Οι φωτογραφίες είναι από κάτοικο της περιοχής, είναι όλες των τελευταίων ημερών και παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα ως πειστήρια.)
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ