2015-03-23 23:53:48
Φωτογραφία για Η δημοκρατία σε κίνδυνο
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Αναβλήθηκε η ημερίδα της ΟΝΝΕΔ Λέσβου για το μεταναστευτικό λόγω αντιεξουσιαστών Η σημερινή ημέρα στιγματίστηκε από ακόμα ένα περιστατικό βίας και επιβολής φασιστικών πρακτικών από τις οργανωμένες ομάδες τωναναρχικών που πλέον δρουν ανενόχλητοι σε όλη την επικράτεια. Η προγραμματισμένη ημερίδα της ΟΝΝΕΔ Λέσβου με θέμα «ΜεταναστευτικήΠολιτική στην Ελλάδα. Το παράδειγμα της Λέσβου» δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της απρόκλητης επιθετικής συμπεριφοράς αντιεξουσιαστώνστον χώρο της εκδήλωσης,οι οποίοι εμπόδισαν την είσοδο τραμπουκίζοντας όποιον επιχειρούσε να εισέλθει στο χώρο. Σε κλήση των υπευθύνων της οργάνωσης της εκδήλωσης προς τις αστυνομικές αρχές, δόθηκε η απάντηση ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να επέμβει, στάση πουοδηγεί σε ερωτηματικά και δημιουργεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και την ελευθερία έκφρασης (!).

Οι πράξεις βίας και τρομοκρατίας, όπως η σημερινή, προκαλούν έντονη ανησυχία, θλίψη, οργή και αγανάκτηση
. Τέτοιες καθαράφασιστικές και εγκληματικές πράξεις πλήττουν τη Δημοκρατία, τον δημόσιο διάλογο και την ελευθερία της έκφρασης και γι’ αυτό πρέπει νακαταδικάζονται στην πράξη από όλους. Αναμένουμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αλλάξει τη νωχελική στάση του με άμεσεςενέργειες, καθώς τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας έχουν ενταθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

Η κυβέρνηση με τη στάση της ανοχής απέναντι σε αυτό και ανάλογα επεισόδια βανδαλίζει τη δημοκρατία και τραυματίζει τον δημόσιοδιάλογο. Τέτοια αποκρουστικά περιστατικά μας κάνουν να αισθανόμαστε απροστάτευτοι απέναντι στις φασίζουσες μειοψηφίες που επιβάλλουν τιςθέσεις τους με κάθε τρόπο. Ξεκαθαρίζουμε ότι η ΟΝΝΕΔ θα συνεχίσει την δράση και τις παρεμβάσεις της και δεν πρόκειται να φιμωθεί απότέτοιου είδους αντιδημοκρατικές ενέργειες . Παράλληλα, θα συνεχίζει να θυμίζει στη κυβέρνηση και στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών καιΠροστασίας του Πολίτη ότι χρέος τους είναι η ασφάλεια των πολιτών και της δημοκρατίας και όχι των μπαχαλάκηδων. " Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ