2015-03-24 12:22:09
Φωτογραφία για ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ 1ης 10ΑΔΑΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE!
Πριν ξεκινήσει καν αυτό το πρωτάθλημα, μας είχαν ζαλίσει ότι θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Ότι έχει την καλύτερη ομάδα, ότι το αξίζει, ότι είναι μπροστά και θα τερματίσει πρώτος (μας έδειχναν ακόμα και δάχτυλα, τα οποία δεν ξέρουμε που εξαφανίστηκαν τώρα), ότι είναι η χρονιά του, ότι... ότι... ότι! Μέτραγαν κιόλας μετά από πόσα χρόνια θα πάει τίτλος στη Θεσσαλονίκη! Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο Ποιος θα εκτιμούσε άλλωστε, πως η ομάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ στο πρωτάθλημα, θα παρουσίαζε τέτοιες αγωνιστικές παθογένειες; Αυτοί πάντως όχι...

Ο ΠΑΟΚ που παραμένει μέσα στο «κόλπο» των πλέι ΩΧ και ασφαλώς μπορεί να τον πετύχει στο τέλος (αρκεί να διορθωθούν πάρα πολλά στην πορεία, κομματάκι δύσκολο βέβαια), αυτή την στιγμή παρουσιάζει πολλά αρνητικά στοιχεία.

Ο... μεγάλος ΠΑΟΚ που θα εκθρόνιζε τον Ολυμπιακό και θα έκανε διάφορες ομορφιές, έχει να επιδείξει τη χειρότερη άμυνα, από τις πρώτες δέκα ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Λίγκας!


Σε τρία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δέχτηκε από τέσσερα γκολ (με Ξάνθη, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό) και σε άλλα τρία το... κοντέρ «έγραψε» τρία (με Αστέρα, ΠΑΣ και ΟΦΗ). Είτε είναι θέμα προσώπων, είτε πρόκειται για θέμα αγωνιστικής αδυναμίας και φιλοσοφίας, η ουσία παραμένει η ίδια: ο ΠΑΟΚ έχει τη χειρότερη άμυνα της πρώτης δεκάδας του πρωταθλήματος.

Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε αυτό το πρόσωπο στα μετόπισθεν σχεδόν σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο όταν και δέχτηκε 22 τέρματα σε 17 παιχνίδια. Η κατάρρευση ήρθε στον δεύτερο με τον ΠΑΟΚ να δέχεται 18 γκολ σε 11 παιχνίδια. Έχει την τέταρτη χειρότερη άμυνα του δεύτερου γύρου, αφού μεγαλύτερο παθητικό έχουν μόνο ο ΟΦΗ (29), η Βέροια (26) ο Εργοτέλης (20)!

Η... καθίζηση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος βέβαια, είναι απόρροια και άλλων παραγόντων. Ξεχωρίζει το πρόβλημα στην άμυνα (δέχτηκε 12 γκολ εντός και 28 εκτός έδρας ματς) αλλά δεν είναι το μόνο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σαφώς λιγότερες σωστές πάσες και αντίστοιχα περισσότερα λάθη, κάνει έναν εύλογα μεγαλύτερο αριθμό φάουλ αφού έχει μικρότερη κατοχή και ανάλογα μειωμένοι είναι οι αριθμοί της στα γεμίσματα. Μεγάλη διαφορά υπάρχει και στις τελικές προσπάθειες, αυτές που κάνει ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας αλλά και αυτές που γίνονται από τους αντιπάλους του.

Με λίγα λόγια για να πάρεις πρωτάθλημα θέλει ψυχή και μέταλλο πρωταθλητή και όχι λόγια και... δάχτυλα από τον Οκτώβρη! Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ και για τους υπόλοιπους... πολυλογάδες αυτά τα διαθέτει μόνο ο Ολυμπιακός! Για αυτό και θα είναι ο δυνάστης τους για μια ζωή! Για αυτό και θα τον βλέπουν από... απόσταση ασφαλείας να σηκώνει κούπες και θα είναι ο εφιάλτης τους στα πιο τρελά τους όνειρα! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ