2015-03-25 07:29:10
Φωτογραφία για Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας του Airbus
Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους ταχύτητα χαμηλή για το ύψος στο οποίο βρισκόταν την ώρα εκείνη...

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που έκανε σκι κοντά στον τόπο του δυστυχήματος και ερωτήθηκε από γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι αφηγήθηκε πως «άκουσε έναν τρομερό θόρυβο».

Το πλήρωμα ελικοπτέρου της Χωροφυλακής που εστάλη αμέσως στην περιοχή επιβεβαίωσε τη συντριβή, καθώς είδε τα συντρίμμια.

Το αεροπλάνο αυτό ήταν ένα από τα παλαιότερα που έχει η εταιρεία και παραδόθηκε από την Airbus το Νοέμβριο του 1990 με σειριακό αριθμό 147.

Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί τον περασμένο Νοέμβριο

Πάντως, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, παρόμοιο περιστατικό, απότομης αλλαγής ύψους, καταγράφηκε και τον περασμένο Νοέμβριο με αεροσκάφος της εταιρίας Lufthansa. Τότε το αεροσκάφος έχανε ύψος ίσο με 1 χιλιόμετρο ανά λεπτό.

Τελικά οι πιλότοι κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αεροπορική τραγωδία, καθώς συνειδητοποίησαν έγκαιρα πως το λάθος είχε γίνει στα στοιχεία με τα οποία είχαν τροφοδοτήσει τα υπολογιστικά συστήματα του αεροσκάφους. Μόνο όταν οι υπολογιστές αυτοί απενεργοποιήθηκαν, κατόρθωσαν οι πιλότοι να ανακτήσουν τον έλεγχο, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Επρόκειτο για ένα αεροσκάφος τύπου Airbus, με 109 επιβάτες, που ταξίδευε από το Μπιλμπάο προς το Μόναχο Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ