2015-03-25 16:26:40
Φωτογραφία για Τα αποτελέσματα του Euroworking Group: Ασαφής λίστα μεταρρυθμίσεων και τα 1,2 δις με... το κιάλι!
Το Euroworking Group ολοκληρώθηκε πριν λίγο και σιγά-σιγά οι διαρροές κάνουν λόγο για ασαφείς προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης Παρότι η σημερινή συνεδρίαση - τηλεδιάσκεψη ήταν ένας προάγγελος για τα επερχόμενα Eurogroup που θα κρίνουν πολλά, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως πήρε... κάτω από τη βάση, αν και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πάντως φαίνεται πως κύλησαν όλα σε θετικό κλίμα, αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα χωρίς κάποια απόφαση για άμεση οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, υπάρχουν μεγάλες ασάφειες στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, η οποία πάντως ούτως ή άλλως επιδέχεται διορθώσεων και γι αυτό εργάζεται νυχθημερόν το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό αίτημα για το 1,2 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πηγές των Βρυξελλών, δηλώνουν πως είναι «νομικά αδύνατο» επί του παρόντος να εκταμιευθούν. Το ποσό αυτό, χρήματα που καταβλήθηκαν εκ παραδρομής στον EFSF από το ΤΧΣ στο πλαίσιο της επιστροφής των 10,9 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα έδινε ανάσα ρευστότητας στην Ελλάδα, τουλάχιστον για λίγες εβδομάδες.


Μάλιστα φαίνεται πως η Ελλάδα παραπέμπεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF. Eκπρόσωπος του EFSF δήλωσε για το θέμα: «Το EWG είχε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το ποσό των ομολόγων που επέστρεψε το ΤΧΣ στον EFSF στα τέλη Φεβρουαρίου (27/2). Υπήρξε συμφωνία ότι νομικά δεν υπήρχε επιπρόσθετο ποσό που επιστράφηκε από το ΤΧΣ στον EFSF. Το EWG θα εξετάσει το πώς να προχωρήσει σε αυτό το θέμα σε εύθετο χρόνο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ