2015-03-25 18:18:12
Φωτογραφία για Σκουπίδια Πύργου: Η άμεση λύση είναι μόνο μία! - Αλλιώς ο τύφος έρχεται!
Αγαπητό Tromaktiko,

Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι... οι εκλεγμένοι από τον περασμένο Μάιο δημοτικοί άρχοντες της πόλης και του Δήμου Πύργου αδυνατούν πλήρως, κι αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο, να λύσουν ένα από τα πιο αυτονόητα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας Δήμος Δεν μπορούν να συλλέξουν και να αποθέσουν τα στερεά μας απόβλητα σε ένα νόμιμο και εγκεκριμένο χώρο.

Και να πεις ότι βρισκόμαστε σε ένα Δήμο που δεν έχει ελεύθερο χώρο; Και να σκεφτείς ότι ο Δήμος Πύργου (ειδικά μετά την τόση έκταση που απέκτησε από τον ...διαλυτικό “Καλλικράτη”) δεν έχει ερημιές και σημεία εγκαταλειμμένα, σαφώς μακριά από κατοικημένες περιοχές;

Τόσους μήνες τώρα, και η πόλη του Πύργου, όπως ολόκληρος ο Δήμος, “τρώει στη ...μάπα” τα αμάζευτα σκουπίδια!

Κι αφού ήδη, τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχουν ξοδευτεί και ...του κόσμου τα χρήματα, για απολύτως ημιτελείς και ...μπαλωματικές, λίγου χρόνου “λύσεις”, όπως μεταφορά, δεματοποιητής, κ.τ.λ.


Και περιμένοντας ταυτόχρονα για ...χρόνια το “εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά”...

Που όμως, τους όρους του – οικονομικούς και άλλους – ΑΚΟΜΑ δεν τους ξέρουμε, ΑΚΟΜΑ δεν μας τους λένε (Κι εν τέλει, άμα το δείτε ...γράψτε μας, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε και σε προσεχές ξεχωριστό θέμα)...

Μήνες τώρα, ημέρες σε όλες τις γωνιές της πόλης, σε όλες τις πλατείες, στις γειτονιές, δίπλα στα σχολεία, στο Νοσοκομείο, στα ιατρεία, στα εστιατόρια, έξω από τα σπίτια μας, συσσωρευμένα βρωμερά σκουπίδια!

Ο χειμώνας, όσο μπορούσε ...βοήθησε στην όποια προσωρινή εξουδετέρωση της μυρωδιάς. Και ίσως και των μικροβιακών φορτίων που τα σκουπίδια παράγουν.

Βέβαια τα ...εύσωμα ποντίκια, τα σκουλήκια και τα ανεπιθύμητα υγρά που τα σκουπίδια συντηρούν και παράγουν σε κάθε γειτονιά της πόλης και του Δήμου, είναι γεγονός.

Πλέον όμως, και φτάνοντας στο τέλος Μαρτίου, ακόμα και η περίοδος «χάριτος» των καιρικών συνθηκών, έληξε ΚΑΙ αυτή!

Οι περίπου 10.000 τόνοι σκουπίδια που έχουν απλωθεί (κι όλο και αυξάνονται), ήδη αναλαμβάνουν ...εντονότερη δράση, με τη θερμοκρασία πλέον να ανεβαίνει.

Η έντονη όξινη μυρωδιά έχει ήδη γίνει – ειδικά τις τελευταίες δυο τρεις μέρες – ακόμα πιο αντιληπτή σε ακτίνα αρκετών μέτρων από κάθε γωνία με σκουπίδια...

Και βέβαια οι μύγες, οι σκνίπες και τα κουνούπια που κάνουν λόγω εποχής την εμφάνιση τους, θα αρχίσουν να μεταφέρουν ευκολότερα, μολυσματικές νόσους!

Οι γιατροί, ήδη έχουν τοποθετηθεί και πιο επιστημονικά, αλλά και εγκυρότερα κι από μένα, επ' αυτού!

Δεν είναι λοιπόν θέμα, ούτε να ... “επιστημονίζουμε” κι εμείς οι υπόλοιποι, κι ούτε και να ...τρομοκρατούμε τον κόσμο.

Αλλά, απλά, μιλάει η ίδια η τρομερή ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ που δημιουργήθηκε στην πόλη και το Δήμο μας!

Και η οποία αυτή ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ τώρα πλέον έχει ήδη πυροδοτηθεί ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!

Είναι θέμα λοιπόν, μόνο λίγων ημερών πλέον, η εμφάνιση μολυσματικών νόσων που θα πάρουν την έκταση της επιδημίας πολύ γρήγορα...

Εάν υπάρξει κρούσμα τύφου για παράδειγμα, ή παρόμοιας ασθένειας, δεν θα παραμείνει μεμονωμένο αλλά θα εξαπλωθεί ταχύτατα!

* * * Επειδή πολλά ακούτε, και διαφορετικά μεταξύ τους, που από αυτά άλλα είναι εφαρμόσιμα, κι άλλα ανεφάρμοστα, άλλα μπορεί να γίνουν, κι άλλα όχι, αλλά από αυτά ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ΑΜΕΣΟ, η λύση για ΤΩΡΑ πλέον είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ:

Λοιπόν, ΤΩΡΑ (επαναλαμβάνω, η αναφορά είναι για το απολύτως αναγκαίο “ΤΩΡΑ” - “ΣΗΜΕΡΑ”) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να βρει ο Δήμος τα ...κότσια και να ορίσει έναν χώρο – που βέβαια να μην είναι δίπλα σε σπίτια κ.τ.λ. και να πάει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας όλα τα διάσπαρτα σκουπίδια της πόλης και των χωριών!

Έστω και τυπικά παράνομα βέβαια, αλλά άλλωστε, ότι και να κάνουν είναι παράνομο με τη στενή, τυπική έννοια.

Ακόμα και το ότι παραμένουν στους δρόμους, παράνομο και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ (για την ακρίβεια...) είναι κι αυτό.

Υποτίθεται άλλωστε ότι, υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης...

Δεν υπάρχει άλλη λύση! Απόφαση εδώ και τώρα για να βγουν τα σκουπίδια εκτός πόλης!

Και για τα υπόλοιπα θέματα (μέθοδος, δεματοποιήσεις, κομποστοποιήσεις, μεταμορφώσεις, ή ότι άλλο επιλεγεί, ας τρέχουν παράλληλα οι διαδικασίες, κανονικά πλέον όμως και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ)...

Αυτά (και μόνο)! Γιατί εδώ που έχουμε φτάσει, ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ για τώρα (ΤΩΡΑ, ΤΩΡΑ...), είναι "άλλα λόγια ν' ...αγαπιόμαστε"...

Αυτή τη στιγμή δεν χωράνε προσωπικά ή τοπικιστικά επιχειρήματα, αυτή τη στιγμή δεν χωράνε ούτε νομικές δικαιολογίες, ούτε τίποτα!

Πλέον η κατάσταση δεν είναι ούτε (απλά) έκτακτη ανάγκη αλλά ΜΙΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!

Οι δε Σύλλογοι, και ειδικά ο Ιατρικός που πρέπει να είναι μπροστάρης, και λοιποί φορείς (ή και ...αμφορείς...) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ πρωτοβουλίες και να ασκήσουν πίεση πολιτική και κοινωνική στο ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, για να αποφασίσει άμεση ενεργοποίηση της παραπάνω – και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ για ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΗΣ λύσης!

Ακόμα και κάποιος “άρχοντας” να μπει (για λίγο θα είναι άλλωστε, κι αν...) “μέσα”, ακόμα και πρόστιμα να πληρωθούν, παρά να αρρωστήσει από τέτοιο πράγμα, ή και να χαθεί έστω και ένας συμπολίτης μας!

Βέβαια, ΦΥΣΙΚΑ το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται έτσι!

Αλλά, ήδη προανέφερα, πως μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ για τώρα και άμεσα, να ξεφορτωθεί η πόλη αυτό το τεράστιο, βρωμερό και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ φορτίο μικροβίων!

Κι ότι άλλο επιλεγεί, για μόνιμη μέθοδος, ας τρέχουν παράλληλα οι διαδικασίες γι' αυτό! Κανονικά πλέον όμως και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ (αλλά και ΓΡΗΓΟΡΑ)!

- Το σημείο εναπόθεσης, ας είναι πάνω από ένα!

- Κι ακόμα, το σημείο (ή τα σημεία), ας έχει και κάποιες διευκολύνσεις από το Δήμο, ακόμα και σαναντισταθμιστικά οφέλη, αν χρειαστεί!

Στο ...παραπέντε, πριν μια ολόκληρη πόλη και πρωτεύουσα Νομού γίνει ... ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ ας γίνει έστω τώρα, αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει!

ΥΓ. 1 Η πρόταση αυτή ας γίνει άμεσα, έστω αντικείμενο επεξεργασίας και τροποποιήσεων, από οποιονδήποτε!

Αλλά ώστε έτσι ώστε να δοθεί η ...ανάσα στην πόλη, μπροστά στον άμεσο, πλέον, ΚΙΝΔΥΝΟ!

ΥΓ. 2 Για την κακώς εννοούμενη εσωστρέφεια ή και τον ραγιαδισμό που μας έφτασαν μέχρι εδώ (και αρχών, και κατοίκων), μπορούμε να τα πούμε μια άλλη φορά εκτενέστερα...

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ