2015-03-25 22:19:37
Φωτογραφία για Airbus A320: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί
Συγκλονισμένη βρίσκει την παγκόσμια κοινή γνώμη η επόμενη μέρα του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στην καρδιά της Ευρώπης. Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους βρίσκονται στα χέρια των αρχών και, παρότι έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά, πιστεύεται πως θα δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο της συντριβής της πτήσης 4U9525‬ της Germanwings.

Η έρευνα των αρχών που επιχειρούν στην περιοχή της αεροπορικής τραγωδίας, στις γαλλικές Άλπεις, απέδωσε καρπούς και, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, πριν από λίγο εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί.

Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα, και το δεύτερο κουτί έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με τη μνήμη που έχει αποθηκευμένα τα δεδομένα της πτήσης να έχει αποσπαστεί από την τη συσκευή.

Ήδη, στα χέρια των ειδικών στο Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων στο Παρίσι βρίσκεται το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus. Το μαύρο κουτί το οποίο βρέθηκε στον τόπο της συντριβής χθες (24/3) είναι αυτό στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο (CVR), όμως έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με πηγή του AFP.


Η εξέταση του CVR θα επιτρέψει στους ερευνητές να ακούσουν τις συνομιλίες ανάμεσα στους πιλότους, αλλά επίσης όλους τους ήχους και τις ανακοινώσεις που ακούσθηκαν στο πιλοτήριο και τους συναγερμούς που μπορεί ενδεχομένως να ήχησαν. Μια λεπτομερέστερη ακουστική ανάλυση μπορεί επίσης να επιτρέψει να γίνει γνωστή για παράδειγμα η κατάσταση λειτουργίας των κινητήρων.

Πριν από λίγο, το σημείο της τραγωδίας επισκέφτηκαν οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Ισπανίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έφτασαν σήμερα μαζί με ελικόπτερο στην απομακρυσμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων, όπου χθες Τρίτη συνετρίβη το Airbus A320 της εταιρείας Germanwings.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τους συνάντησε στο χωριό Σεν-λεζ-Αλπ, όπου οι Γάλλοι ερευνητές έχουν στήσει το αρχηγείο τους, κοντά στο σημείο της συντριβής.

Σε λίγο αναμένεται κοινή συνέντευξη τύπου των τριών ηγετών.

Το Airbus της Germanwings που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, συνετρίβη το πρωί της Τρίτης (24/03/2015) με ταχύτητα 650 χιλιομέτρων την ώρα σε ορεινή, δύσβατη περιοχή των γαλλικών Άλπεων, παρασύροντας στο θάνατο τους 144 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το αεροπλάνο έχανε ύψος σταδιακά επί 18 λεπτά και βρέθηκε από τα 28.000 πόδια στα 2.000 πόδια με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Ερωτηματικά γεννώνται καθώς, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της υπουργού Οικολογίας και αρμόδιας για θέματα μεταφορών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, το αεροπλάνο βρισκόταν σε πορεία καθόδου, όχι για 8 λεπτά, αλλά για 18 ενώ οι πιλότοι σταμάτησαν κάθε επικοινωνία στις 10.31 π.μ. όταν το αεροσκάφος ήταν ακόμα πάνω από τη Μεσόγειο.

Εκτιμάται ότι το αεροπλάνο συνετρίβη περίπου 18 λεπτά αργότερα, ενώ αναφέρεται ότι έχασε ύψος δίχως να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Τα πιθανότερα σενάρια, όπως αναφέρει το BFM TV, κάνουν λόγο για κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να υποπτεύεται πως κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο κατέπεσε χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις με 150 επιβαίνοντες.

«Δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους, αν και πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα εξετάσουν κάθε πιθανότητα.

Εξάλλου χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία ότι η αεροπορική τραγωδία «συνδέεται με την τρομοκρατία».

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από τη Βαρκελώνη, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των θυμάτων και τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Παράλληλα ερευνητές από τη γαλλική υπηρεσία έρευνας και ανάλυσης αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA) και από την αντίστοιχη γερμανική υπηρεσία (BFU) βρίσκονται στο σημείο της συντριβής μαζί με εμπειρογνώμονες της Germanwings, της μητρικής της Lufthansa καθώς και της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου, της Airbus.

Πηγή: newsbomb
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ