2015-03-26 10:51:54
Φωτογραφία για Ο ΕΟΠΥΥ «πληρώνει τα σπασμένα»
Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

«Χέρι» στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ βάζει η Κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει «τρύπες» σε συντάξεις, μισθούς και χρέη.

Η επιτακτική ανάγκη για την εξεύρεση πόρων έστρεψε το Μαξίμου και στα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρουν και οι Financial Times. Έτσι, την Τρίτη οι επικεφαλής του Οργανισμού κλήθηκαν να μεταφέρουν 50 εκατ. ευρώ τα οποία αρχικά προορίζονταν για να καλύψουν οφειλές προς υγειονομικούς.

Πριν από μερικές ημέρες, παρακρατήθηκαν περίπου 150 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για τις προμήθειες των νοσοκομείων, όπως ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Για πρωτοφανείς κινήσεις κάνει λόγο στέλεχος της Αριστοτέλους στους Financial Times, με την εφημερίδα να αναφέρει πως έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 600 εκατ. Ευρώ από κρατικούς οργανισμούς, μεταξύ αυτών το Μετρό και ο ΕΟΠΥΥ. Περίπου 300 εκατ. ευρώ κοινοτικών επιδοτήσεων για αγρότες κατευθύνθηκαν στην πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων.

Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, επιβεβαιώνεται πως οι συντάξεις «πνίγουν» τον ΕΟΠΥΥ, αφού (και αυτή) η Κυβέρνηση επιλέγει να κατευθύνει χρήματα στην πληρωμή τους και οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ μοιάζουν να αποτελούν δεύτερη, αν όχι τρίτη ή τέταρτη προτεραιότητα, παρά τις καλύτερες των προθέσεων από τη νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ