2015-03-26 15:00:51
Φωτογραφία για Στο νοσοκομείο εννέα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ύστερα από απεργία πείνας
Σε διάφορα Νοσοκομεία της Αττικής μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, εννέα από τα έγκλειστα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία πραγματοποιούν απεργία πείνας μέχρι θανάτου, ζητώντας την απελευθέρωση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της συμβίας τους ενός εκ των αδελφών, που φέρονται από την Αντιτρομοκρατική ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, το Σωτηρία, το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και το Γενικό Κρατικό Αθηνών οι: Ολγα Οικονομίδου, ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Χαρίσης, ο Χατζημιχελάκης, ο Μαυρόπουλος, ο Νταμιάνο Μπολάνο, ο Πολυδώρου και ο Παναγιώτης Αργυρού.

Οι απεργοί που διανύουν σήμερα την 26 ημέρα αποχής, διεκδικούν την απελευθέρωση της κ. Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου, καθώς και της κ. Εύης Στατήρη που είναι η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του οι απεργοί πείνας έχουν απολέσει το 16% του αρχικού βάρους τους, κάτι που συνιστά άμεση κίνδυνο ζωής, ενώ οι όποιες αντιδράσεις τους αποτελούν απόρροια των οργανικών αποθεμάτων.

Σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης τονίζει ότι η κατάσταση τους αρχίζει να γίνεται μη ανατάξιμη και δηλώνει με απόγνωση ότι αισθάνεται ανήμπορος να υπερασπιστεί το δικαίωμα στον άνθρωπο και στην ζωή.

Από τους απεργούς, η Όλγα Οικονομίδου έχει μεταφερθεί στο Σωτηρία, ο Χάρης Χατζημιχελάκης στο Γ. Γεννηματάς, ο Γιώργος Πολυδώρου και ο Γεράσιμος Τσάκαλος στο Τζάνειο, ο Παναγιώτης Αργυρού στο Αττικό και ο Θερόφιλος Μαυρόπουλος στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ