2015-03-27 09:46:51
Φωτογραφία για ΈΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ: ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ Ι.Ε.Ε ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ.
ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη

Τηλ.: 210-9924980-9959181

Fax: 210-9916854

email: [email protected]

Αθήνα 26/03/2015

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας

κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη

Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ 

κ. Κοντό Δημήτριο

ΘΕΜΑ: ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ Ι.Ε.Ε ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με επανειλημμένες επιστολές μας στο παρελθόν έχουμε ζητήσει την ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ χρονοδιαγράμματος ελέγχου από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (Ι.Ε.Ε ) πλην όμως δεν έχουμε λάβει απάντηση έως σήμερα. 

Πιστεύοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια, σας ενημερώνουμε ότι από τον Μάιο του 2014 η Ένωση μας έχει συνάψει συλλογική σύμβαση με τις Ι.Ε.Ε και μέσω αυτής τα μέλη μας
. Είχαμε την διαβεβαίωση, αλλά ανακοινώθηκε και από τον τ.Υπουργό Υγείας ότι ο έλεγχος θα έχει περατωθεί τέλη Οκτωβρίου 2014 έτσι ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος για τους όποιους συμψηφισμούς, απόδοση οφειλομένων στους Ιατρούς και εν συνεχεία την αποστολή σωστών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους Ιατρούς απαραίτητων στις φορολογικές τους δηλώσεις που θα περιλαμβάνουν και την σωστή εφαρμογή των Clawback και Rebate, χωρίς αυτό επίσης να έχει γίνει έως σήμερα. 

Πληροφορηθήκαμε επίσης την πρόθεση του Υπουργείου για ανακοστολόγηση Ιατρικών πράξεων. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε ένα κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ που υποχρηματοδοτείται, αφού για Ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις προβλέπονται 328.100.000 για το 2015 όταν διεθνείς οργανισμοί αναφέρουν ότι χρειάζονται 570.000.000, αυτό σημαίνει υποκοστολόγηση πράξεων που διατηρούν την ίδια τιμή από το 1991.

Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον Οκτώβριο του 2014 είχαμε επισημάνει ότι η καθυστέρηση εκκαθάρισης και πληρωμής τους από τα ασφαλιστικά ταμεία θα επέφερε τελικά νομικό πρόβλημα πληρωμής τους εάν δεν γινόταν έως τα τέλη του 2014 όπως δυστυχώς και έγινε. Στις συνεχείς επαφές μας και διαμαρτυρίες στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ για την καθυστέρηση μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε αδυναμία εκκαθάρισης.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από εσάς την συμβολή σας στα κάτωθι:

1) Χρονοδιάγραμμα ελέγχου από τις Ι.Ε.Ε και απόδοση των οφειλομένων.

2) Αποστολή άμεσα των σωστών εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

3) Ενημέρωση για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

4) Η οποιαδήποτε συζήτηση για ανακοστολόγηση πράξεων θα θέλαμε να γίνει σε συνεργασία με τους φορείς μας και ιδίως με τον ΠΙΣ ως ανώτατο θεσμικό μας όργανο.

5) Να επισημάνουμε ιδιαίτερα την μη πληρωμή του υπολοίπου 10% της προκαταβολής για τις επισκέψεις των Ιατρών των ετών 2012-2013-2014 για τις οποίες δεν υπάρχει έλεγχος από τις Ι.Ε.Ε και δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν προχωράει η εκκαθάριση και πληρωμή τους, αφού πληρώνονται από ξεχωριστό κωδικό ανεξαρτήτως από τις Ιατρικές πράξεις και Εργαστηριακές εξετάσεις.

Τέλος θα θέλαμε να τελειώσει η συνεχής παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ που είναι η 6η κατά σειρά και την οποία δυστυχώς είχαμε προβλέψει από διμήνου ότι θα γίνει και η οποία έχει βάλει σε ομηρία ιδίως τους νέους Ιατρούς που θέλουν να κάνουν σύμβαση και δεν μπορούν.

Τις προσεχείς ημέρες (27-29/3/2015) η Ένωση μας έχει το ετήσιο συνέδριο της και την Γενική συνέλευση στα οποία θα συζητηθούν όλα τα ανωτέρω θέματα και θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες μας.

Ευελπιστούμε στην από μέρους σας ευαισθητοποίηση και σας ενημερώνουμε ότι οι Ιατροί κουράστηκαν να περιμένουν και είναι στα όρια της καταστροφής αν δεν έχουν ήδη καταστραφεί.

Υγεία χωρίς Ιατρούς δεν γίνεται.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ