2015-03-27 12:16:40
Φωτογραφία για Πάτρα: Μάχη του 4χρονου Αλέξανδρου στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ - Κινητοποίηση για τη μεταφορά του παιδιού στην Ιταλία με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Επί ποδός βρίσκονται γιατροί και διοίκηση του ΠΓΝΠ για τη μεταφορά ενός 4χρονου αγοριού από την Πρέβεζα, σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με διαττατική μυοκαρδιοπάθεια και το απόγευμα θα επιχειρηθεί η μεταφορά του με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, υπόθεση όχι εύκολη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το παιδί, όπως αναφέρει στο thebest o Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος. Το αγόρι υποστηρίζεται μηχανικά και για τη μεταφορά του απαιτούνται 3 γιατροί και 2 νοσηλευτές.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπονάνος τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή τα αντανακλαστικά των οποίων ήταν άμεσα, όπως επισημαίνει ο Διοικητής.

Η ιστορία του έχει συγκινήσει, καθώς ο μικρός δεν είναι ο μοναδικός στην οικογένεια που πάσχει από αυτή την ασθένεια. Την ίδια αντιμετωπίζε και ο πατέρας του, ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Από την στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ρίου οι γιατροί με επεικεφαλής των διευθυντή της Ανδρέα Ηλιάδη, άρχισαν τις προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή, αναζητώντας παράλληλα ένα μεταμοσχευτικό Κέντρο που θα μπορούσε να τον δεχτεί μέχρι να βρεθεί μόσχευμα.

Οι γιατροί και το προσωπικό της ΜΕΘ , της οποίας προΐσταται ο κ. Ηλιάδηςς "αυτός ο υπέροχος άνθρωπος και γιατρός που τιμά την άσπρη μπλούζα, όλοι είμστε επάνω από αυτό το παιδί" σχολιάζει ο κ. Μπονάνος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ