2015-03-27 18:14:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Ειδική ομάδα ιατρών της Πάντοβα καταφθάνει για να τοποθετήσει εξωτερική καρδιά στον 4χρονο Αλέξανδρο
Ειδική ομάδα γιατρών από το Ιατρικό Κέντρο της Πάντοβα καταφθάνει... τελικά σήμερα το απόγευμα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του tempo24.gr, ώστε να τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα και έτσι να μπορέσει με ασφάλεια να μεταφερθεί στην Ιταλία ο 4χρονος Αλέξανδρος.

Σύμφωνα με τις πηγές του tempo24.gr, λόγω της σοβαρότατης κατάστασης της υγείας του παιδιού, έπειτα από συνεννόηση των θεραπόντων ιατρών του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Πατρών του Ρίου και του Ιατρικού Κέντρου της Πάντοβα, έρχεται εκτάκτως σήμερα ειδική ομάδα ιατρών από τη γειτονική χώρα στο αεροδρόμιο του Αράξου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προκειμένου οι γιατροί με επέμβαση να συνδέσουν ειδικό μηχάνημα στο παιδί το οποίο θα λειτουργεί ως καρδιά.

Αφού γίνει σήμερα αργά αυτή η επέμβαση θα έλθει ειδικη κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει το παιδί με ασφάλεια και να αποφευχθούν οι πολλές μετακινήσεις του και πιθανότατα αύριο πρωί θα μεταφερθεί με αυτήν στο αεροδρόμιο του Αράξου, όπου θα επιβιβαστεί όλο το όχημα σε αεροσκάφος C-130.

Το αεροσκάφος με την μονάδα του ΕΚΑΒ που θα μεταφέρει τον 4χρονο θα φθάσει στη Βενετία και από εκεί, με τη συνοδεία αστυνομικών θα μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο της Πάντοβας για να γίνει το χειρουργείο.

Οπως ανέφεραν οι γιατροί, η λύση αυτή προκρίθηκε ως η πιο ασφαλής για την ζωή του μικρού που κρέμεται από μια κλωστή.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ