2015-03-27 19:07:48
Φωτογραφία για Αλλαγή διοίκησης στο ΚΕΝΑΠ του ΝΑΤΟ στο Μαράθι Χανίων
Αλλαγή Διοίκησης έγινε χθες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, του ΝΑΤΟ, στο Μαράθι Ο Υποναύαρχος, Γιάννης Παυλόπουλος παρέδωσε καθήκοντα στον Αρχιπλοίαρχο, Τάσο Τσερκέζογλου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών τοπικών αρχών.

Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η παρουσία στην τελετή, του Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιπτέραρχου, Γιώργου Παρασχόπουλου.

Τη συγκίνησή του αλλά και την αναγνώριση του ρόλου που επιτελεί το ΚΕΝΑΠ, εξέφρασε ο Υποναύαρχος, Γιάννης Παυλόπουλος, στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Όπως τόνισε, η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κέντρου, τα επτά χρόνια λειτουργίας του, είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι το 2014 το ΚΕΝΑΠ προσέλκυσε 2.326 επισκέπτες.

Όπως επεσήμανε συν τοις άλλοις, ο Υποναύαρχος, Γιάννης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του:

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια γνωριμίας, συνεργασίας και ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, αισθάνομαι ευτυχής που σας γνώρισα, και ιδιαίτερα στεναχωρημένος που σας αποχωρίζομαι σήμερα.


Το ΚΕΝΑΠ είναι ένας εξωστρεφής διεθνής στρατιωτικός οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικού τομέα, έχοντας ως βάση την εμπειρία των στελεχών του στη θάλασσα και το κίνητρο που τους διακρίνει κατά το έργο τους, και το οποίο απολαμβάνει της αναγνώρισης στο διεθνές ναυτικό και ναυτιλιακό περιβάλλον.

Οφείλω να αναγνωρίσω ότι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας του Κέντρου, οφείλεται στην τοποθεσία που εδράζεται και η οποία αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον που δραστηριοποιούμεθα. Στα επτά έτη λειτουργίας του Κέντρου, προσέρχονται κατ’ έτος για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές μας, άνω των 1.000 επισκεπτών κατά μέσο όρο από 67 μέχρι σήμερα χώρες του κόσμου.

Ιδιαίτερα το 2014, την πλέον επιτυχημένη χρονιά, προσελκύσαμε ακριβώς 2.326 επισκέπτες. Από τις πλέον απομεμακρυσμένες χώρες θα σας αναφέρω ενδεικτικά προσωπικό από τα νησιά του Αγίου Μαυρικίου, τις Σεϋχέλλες, τις Κομόρες, την Τανζανία, την Κένυα, τη Νότιο Αφρική, το Τζιμπουτί ακόμα και τη Βραζιλία ή την Ινδονησία. Και όλοι αυτοί φεύγουν από την Κρήτη με τις καλύτερες αναμνήσεις, τόσο για την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχουμε, όσο και από την ομορφιά, την ιστορία, τον πολιτισμό, το ασφαλές περιβάλλον και βεβαίως τους ανθρώπους αυτού του τόπου.

Με τα παραπάνω ήθελα να επισημάνω τη σημαντικότητα ενός εκάστου από εσάς στην αλυσίδα μίας κοινής προσπάθειας. Της ανάδειξης του τόπου και των ευκαιριών που προσφέρει 12 μήνες το έτος. Χωρίς τη συνεργασία και τη συμβολή σας είναι πλέον ει βέβαιον ότι δεν θα είχαμε ως Κέντρο την επιτυχία που σας παρουσίασα. Το μέλλον ανήκει στην περιοχή, η ευημερία στον τόπο μας θα έλθει ξανά από τη θάλασσα και εάν συνεχίσουμε και ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ μας, ο νομός Χανίων, η Κρήτη, η Ελλάδα μας, θα επιτελέσει ξανά το θαύμα της στο διεθνές περιβάλλον.

Αγαπητοί τοπικοί άρχοντες, φίλοι και συνεργάτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία και την φιλία με την οποία με τιμήσατε και να είσθε βέβαιοι ότι θα επιδιώκω να επιστρέφω με την πρώτη ευκαιρία στον ευλογημένο αυτό τόπο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ