2015-03-27 19:34:07
Φωτογραφία για SINA: Η Κίνα δεν θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα όπως έκανε το 2010
Ο βασικός στόχος της Ελληνικής αντιπροσωπείας είναι να... ζητήσει δάνεια για να αντιμετωπίσει την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα χρηματοοικονομικά της χώρας υποστηρίζει με δημοσίευμα του το Κινέζικο online ενημερωτικό site SINA σε συνέχεια ρεπορτάζ που παρουσίασε την Πέμπτη και με το οποίο έκανε εκτενή ανάλυση για την επίσκεψη Δραγασάκη - Κοτζία στην Κινεζική Πρωτεύουσα. Στο δημοσίευμα αυτό μάλιστα αποκάλυπτε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε το 2010 από την Κινεζική κυβέρνηση να αγοράσει 25 δις ευρώ Ελληνικών ομολόγων που είχε ως αποτέλεσμα τελικά να αγοραστούν 10 δις ευρώ.

Επαναλαμβάνοντας τα ίδια επιχειρήματα στην εισαγωγή του το δημοσίευμα της Παρασκευής σημειώνει επιπλέον ότι οι έλληνες πολιτικοί θα απογοητευτούν, μια που όπως εκτιμούν αναλυτές στην Κίνα η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει σκοπό να διαταράξει το status guo με νέα αγορά Ελληνικών ομολόγων. Μια τέτοια ιδέα αγοράς από την Κίνα Ελληνικού χρέους είναι εξαιρετικά μικρή αναφέρει το SINA.

Αν η Κίνα αποφάσιζε να σώσει την Ελλάδα αγοράζοντας χρέος, θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπη με Γερμανία και Γαλλία που έχουν επιβάλει την πολιτική λιτότητας στη χώρα με αποτέλεσμα αν τελικά η Ελλάδα βγει από το ευρώ η Κίνα να χαλάσει τις σχέση της με τις χώρες αυτές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ