2015-03-28 19:36:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Δωρεάν σπιρομετρικός έλεγχος στα Ζαρουχλαίικα
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, θα διενεργήσει δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο, στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι την Παρασκευή 3 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γλαύκου, ο δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή εργαστηριακή εξέταση που αποσκοπεί να καταμετρήσει (να «φωτογραφήσει») την ανεμπόδιστη η μη διαδρομή που θα διανύσει ο αέρας μέσα στους βρόγχους κατά την πλήρη αναπνοή.

Με την εξέταση αυτή μετρούνται όγκοι, ροές και χωρητικότητες του αναπνευστικού συστήματος σε συνάρτηση με τον χρόνο. Μας επιτρέπει δηλαδή να ανιχνεύουμε και να διαγνώσουμε κυρίως αποφρακτικές ( άσθμα-ΧΑΠ ), περιοριστικές, και μεικτές διαταραχές της αναπνοής.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ