2015-03-29 14:49:17
Φωτογραφία για Πάτρα: «Έχασε» τη μάχη 45χρονη υπάλληλος του Δήμου
Θρήνος στην Πάτρα για θύμα της γρίπης. Σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών έχασε την μάχη εξαιτίας του ιού της γρίπης και των επιπλοκών που παρουσιάστηκαν μία 45χρονη από τα Βραχνέϊκα. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην περιοχή. Όσοι την γνώριζαν μιλούν για μία ξεχωριστή γυναίκα η οποία εργαζόταν στον Δήμο Πατρέων.

Μάλιστα όπως μας είπαν συνάδελφοί της μέχρι την προπροηγούμενη Δευτέρα εργαζόταν κανονικά. Εμφάνισε συμπτώματα γρίπης, παρέμεινε στο σπίτι και μέχρι και την Πέμπτη μιλούσε κανονικά με συναδέλφους της στο τηλέφωνο. Την Παρασκευή νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο και το βράδυ της Κυριακής εξέπνευσε.

Το συμβάν τύλιξε στο πένθος τους συγγενείς και φίλους αλλά και τους συναδέλφους της άτυχης γυναίκας στον Δήμο Πατρέων. Μία άλλη πληροφορία που δόθηκε από το Νοσοκομείο είναι πως κατέληξε από πνευμονικό οίδημα, ωστόσο όλοι τόσο στα Βραχνέϊκα όσο και στον Δήμο Πατρέων έχουν μάθει πως η αιτία του θανάτου της ήταν η θανατηφόρα γρίπη.


Ποιους χτυπά η γρίπη

Τον τρόπο δράσης της γρίπης επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν οι ειδικοί κάνοντας focus στο προφίλ των ασθενών. Από την ανάλυση 168 σοβαρών περιστατικών γρίπης με επιπλοκές προέκυψε ότι το 73% αφορούσε άτομα με υποκείμενα, χρόνια νοσήματα. Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πανδημικός ιός της γρίπης που κυριαρχεί εφέτος «προτιμά» τους άνδρες, οι οποίοι αποτελούν και τα περισσότερα θύματά του στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών ήταν τα 56 έτη, σοβαρή ένδειξη κατά τους επιστήμονες ότι ο ιός Α(Η1Ν1) κινείται επιθετικά προσβάλλοντας και νεότερες ηλικίες σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Μάλιστα, από τα 168 βαριά περιστατικά τα 26 αφορούν άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Ανοχύρωτοι οι Ελληνες

Κύκλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η θανατηφόρα επέλαση της γρίπης οφείλεται στον ελλιπή εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού, καταλογίζοντας μάλιστα «εγκληματική συμπεριφορά στους ιατρούς που παρακολουθούν ασθενείς με καρδιαγγειακά, πνευμονολογικά, μεταβολικά νοσήματα, τους παχύσαρκους, τις εγκύους και δεν συνιστούν τον εμβολιασμό ώστε να τους θωρακίσουν από τον κίνδυνο της γρίπης».

Υποχωρεί με αργό ρυθμό το κύμαΥποχωρεί αλλά με αργό ρυθμό το κύμα της γρίπης. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου...και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της νόσου σε 87.Το τελευταίο 24ωρο ωστόσο αυξήθηκε δραστικά ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Έτσι, ο τελευταίος απολογισμός είναι 28 ασθενείς διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, έναντι 25 που ήταν ο αριθμός των ασθενών σε Εντατική το πρωί της Τρίτης.Συνολικά, από την αρχή της επιδημίας της γρίπης έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ με επιπλοκές λόγω της γρίπης 203 ασθενείς.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΕΛ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΕΛ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ