2015-03-29 15:55:04
Φωτογραφία για Επιστολή βόμβα Μιχελογιαννάκη στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ - Άμεση η απάντηση του βουλευτή
Μια επιστολή βόμβα του πρώτου σε σταυρούς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive. Η επιστολή έχει ως παραλήπτη τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται στην οργάνωση και τη λειτουργία του κόμματος καθώς και σε ... καυγάδες με συγκεκριμένους συντρόφους με ανταλλαγή πυρών και ... γαλλικών.

Ο ίδιος δίνει απάντηση σε σύντροφό του που του είπε "ποιος είσαι εσύ" και η απάντηση είναι οι ψήφοι του και η αποδοχή του από την κοινωνία. Παράλληλα, απαντά σε εκείνον που του είπε "θα σε γα..." τονίζοντας ότι η Αριστερά σημαίνει ήθος. Τέλος δίνει απάντηση στο τι σημαίνει ήθος στην Αριστερά.

Πριν καλά καλά διαρρεύσει η επιστολή αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή . Ο ίδιος αργά το βράδυ έστειλε απάντηση στο cretalive και ανέφερε χαρακτηριστικά :

Αγαπητό Cretalive,

Άλλο η εγκυρότητα της πληροφορίας και άλλο ο σεβασμός του άκρως εμπιστευτικού.


Πραγματικά λυπάμαι για τον τρόπο που έγινε η διαρροή του συγκεκριμένου εσωκομματικού εγγράφου. Καταδικάζω τον σύντροφο που το έκανε και το μόνο που έχω να πω, είναι ότι η Αριστερά σημαίνει Ήθος, Ήθος και Ήθος.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Η επιστολή

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής :

Άκρως εμπιστευτικό.

Προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Σύντροφοι,

Με χαρά διάβασα το σημείωμα της 23ης Μαρτίου 2015, του οργανωτικού τμήματος της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Επιτέλους, μιλά για οργανωτική ανασυγκρότηση, πολιτικές παρεμβάσεις, θέτοντας ως στόχους – όπως το κείμενο λέει- τη διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας του κόμματος και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Αυτονομία σημαίνει ότι σεβόμαστε το πρόγραμμα με το οποίο εκλεχθήκαμε. Καμία παρέκκλιση από τις αρχές του και πόσο μάλλον στην ελευθερία βούλησης του βουλευτή.

Το λέω διότι υπήρξε περίπτωση που εκδηλώθηκε δυσφορία όταν δημόσια είχα στηρίξει τον Γλέζο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με έκφραση συντρόφου «ποιος είσαι εσύ που μιλάς;».

Απάντηση:

Είμαι αυτός που εκλέχθηκε πρώτος από το σώμα των 200.000 (δηλαδή, από την κοινωνία) και όχι από το σώμα των 1.500 μελών, με ψηφοδέλτιο και όχι με τις γνωστές λίστες.

Ή δεν είναι έτσι;

Όσον αφορά την έμπρακτη αλληλεγγύη, στην Αριστερά, σημαίνει σεβασμός, αγάπη και τίποτα άλλο.

Το λέω αυτό, διότι στην αγανάκτησή μου για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, όπου και υπήρξε δικαίωσή μου, μιας και ο ίδιος ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παρέμβει, υπήρξε αισχρό υβρεολόγιο συντρόφου, όπως: «θα σε γα….» και κλείσιμο τηλεφώνου.

Σύντροφοι,

Αριστερά σημαίνει ήθος και διαπαιδαγώγηση για την απόκτησή του.

Αυτονόητο να πω, ότι και στα δύο παραπάνω συμβάντα που περιέγραψα, έχω και αποδείξεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Όσο αφορά τις εξορμήσεις, που αναφέρει το σημείωμα του οργανωτικού, είναι απαραίτητες. Θα θυμάστε ότι και στις δημοτικές και στις αυτοδιοικητικές και στις βουλευτικές εκλογές, ακούραστα ήμουν παρών.

Όσο αφορά τις λαϊκές συνελεύσεις, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου στο να μην αφήσουμε ερμητικά κλειστό το ΣΥΡΙΖΑ, να βράζει στην εσωστρέφειά του και τον τελευταίο χρόνο έχω συμμετάσχει σε τουλάχιστον 30.

Όσον αφορά την ιεράρχηση των προβλημάτων, που αναφέρει το οργανωτικό, δουλεύοντας σκληρά εδώ και έναν μήνα και δίνοντας ειδική συνέντευξη τύπου στην Αθήνα (λόγω οδοντιατρικών προβλημάτων) για τα φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας, συμφωνώ απόλυτα. Διότι, καλό είναι να συνεδριάσει η ΟΜ Βιάννου, αλλά να μπορεί και ο γραμματέας της ΟΜ να πάει από τη Μάρθα στη Βιάννο, που αδυνατεί, λόγω της κατολίσθησης.

Πολύ καλό αυτό που αναφέρει το οργανωτικό στο να κάνουμε νέες εγγραφές (αυτοί που θέλουν να κάνουν τους υπάκουους στον σ. Τσίπρα, καλό είναι να ακούσουν τον πρόεδρο, που εδώ και έναν χρόνο ζητάει διπλασιασμό των εγγραφών στο ΣΥΡΙΖΑ και να αρχίσουν επιτέλους τη διαδικασία).

Εδώ, θα πρόσθετα τη γνωστή φράση μου «ούτε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ούτε σκαντζόχοιρος», ιδίως στο χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Συμφωνώ με τη δημιουργία νέων ΟΜ και το χωρισμό των μεγάλων οργανώσεων, όπως λέει το οργανωτικό.

Επίσης, συμφωνώ οι βουλευτές να βρίσκονται σε κοινό χώρο, αλλά η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μου, που για δευτερόλεπτα, κατεβαίνοντας από το πολιτικό γραφείο στο ιατρείο, σώζεται μια ζωή –καθότι μια ζωή για εμένα είναι το παν- εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω.

Θέλω να κάνω ακόμα δύο σοβαρές επισημάνσεις, που σημαίνει ότι, αυτοί που μιλάνε ή λένε ότι μιλάνε με τα κεντρικά όργανα, αξίζει στο να πιέζουν και αυτοί με τις φωνές τους, το κεντρικό κόμμα.

Συγκεκριμένα, στεναχωρήθηκα πολύ που, σε τομείς που συγκροτούνται πανελλαδικά στην Αθήνα, δεν εκλέχθηκαν άτομα με κύρος και γνώση, που να εκπροσωπούν το νομό μας. Π.χ. ο άξιος σ. Καραμαλάκης, που δεν εκλέχθηκε στο αγροτικό, αλλά όπως και το ότι ευχαριστήθηκα πολύ με το Γραμματέα και τη Νομαρχιακή Επιτροπή, που δίνοντας θετικό νεύμα, πετύχαμε να είναι ο άξιος σύντροφος βουλευτής από το Ηράκλειο, τομεάρχης σε δύο εξαιρετικά σημαντικούς θεσμούς, όπως είναι ο Τουρισμός και η Δημόσια Διοίκηση. Μπράβο στη Νομαρχιακή Επιτροπή, διότι πραγματικά αξίζει ο Μιχάλης, όμως οφείλουμε όλοι μας να τον στηρίξουμε με δουλειά και με εμπλουτισμό στοιχείων στην εργασία του.

Τέλος, σύντροφοι, είμαι πραγματικά σίγουρος, ότι για την αναλυτική ιεράρχηση των προβλημάτων της κοινωνίας, το οποίο χρειάστηκε ώρες εργασίας και ομιλιών για να γίνει και το οποίο θα το εμπλουτίσετε κι εσείς με τα προβλήματα που βιώνετε, καθώς και η δράση μου ενάντια στο παλαιοκομματικό σύστημα «κατόπιν ενεργειών μου», αλλά ζητώντας την κοινή δράση από ΟΜ, ΝΕ και τους άλλους 2 άξιους βουλευτές, σας βρίσκει σύμφωνους.

Το ότι δεν απαντήσατε ακόμα στην εργασία που έκανα, οφείλεται μάλλον σε αυξημένες υποχρεώσεις σας ή και σε ηλεκτρονική αδυναμία λήψης του κειμένου.

Διότι, είμαι σίγουρος ότι αν είχατε ενημερωθεί, κάποιος από όλους στη Νομαρχιακή Επιτροπή, θα είχε επικοινωνήσει μαζί μου.

Σύντροφοι,

Ως αριστερός,

Ζητώ συγνώμη που ανέχθηκα την έκφραση «θα σε γα….»

Ζητώ συγνώμη που ανέχθηκα το «ποιος είσαι εσύ;»

Ζητώ κοινή δράση μελών, ΟΜ, ΝΕ, βουλευτών, για την ελπίδα και την ανατροπή.

Υ.Γ. Επειδή το κείμενο το θεωρώ σοβαρό και άκρως διδακτικό, αν χρειαστεί, θα το αξιοποιήσω με αποδείξεις και στα κεντρικά όργανα του κόμματος.

Με συντροφική αγάπη σε όλους σας,

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ