2015-03-29 22:47:06
Φωτογραφία για Ο ΠΙΣ συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο του ιατρικού σώματος
Για άλλη μια φορά ο ΠΙΣ συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο του ιατρικού σώματος και επιλεκτικά ασχολείται ΜΟΝΟ με το πως κάποιοι θα διατηρήσουν τα παλαιά προνόμια ….

Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό υγείας επέλεξε να πάει εξωθεσμικά ΜΟΝΟ με το Προεδρείο που το ελέγχει ο Πρόεδρος μαζί με τους ανθρώπους της ελπήδας - λεπίδας.

Καμία κουβέντα για τα τεράστια προβλήματα του ιδιωτικού τομέα της υγείας, καμία κουβέντα για τις αμοιβές που έχουν καταποντιστεί, καμία κουβέντα για την βιομηχανία καρτών, καμία κουβέντα για την ανεργία των νέων ιατρών, καμία κουβέντα για την εκπαίδευση, καμία κουβέντα για τις συμβάσεις σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, καμία κουβέντα για την εκμετάλευση των ιατρών απο τους επιχειρηματίες της υγείας και τα τεράστια χρέη των ιδιωτικών ιδρυμάτων προς ιατρούς για ιατρικές πράξεις, καμία κουβέντα για την διαφθορά και την διαπλοκή στο δημόσιο σύστημα, καμία κουβέντα για τα απαράδεκτα απογευματινά ιατρεία μέσα στο δημόσιο σύστημα που αποτελούν εστία πελατειακών σχέσεων, καμία κουβέντα για ισονομία και ενιαίες εργασιακές σχέσεις στο σύνολο του συστήματος υγείας, αντιθέτως πολλές κουβέντες για την διατήρηση του κρατικοδίαιτου μοντέλου που θρέφει την διαφθορά, πολλές κουβέντας για την διατήρηση προνομίων συγκεκριμένων ομάδων
. Δυστυχώς οι άνθρωποι της ελπήδας έχουν επιβάλλει την ατζέντα τους και ο διακοσμητικός Πρόεδρος του ΠΙΣ ακολουθεί διασφαλίζοντας απλά τα συμφέροντα της συντεχνίας του.

Προκαλεί απογοήτευση στην πλειοψηφία του ιατρικού σώματος η επιλεκτική αυτή αντιμετώπιση. Διαβάζω φωνές διαμαρτυρίας, τις συμμερίζομαι αλλά οφείλω να πω ότι τώρα ίσως είναι αργά, είχαμε την ευκαιρία να τα αλλάξουμε όλα αλλά επιλέξαμε τον καναπέ και την άνεση του πληκτρολογίου.

Το παιχνίδι όμως δεν χάθηκε αρκεί να καταλάβουμε ότι οι λύσεις δεν έρχονται με την σιωπή και την αδράνεια αλλά με την δράση και την δημόσια διατύπωση άποψης, κανείς δεν πρόκειται να κάνει κάτι για μας αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι.

Γ. Ελευθερίου

Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ