2015-03-30 18:05:10
Φωτογραφία για ΘΕΣγάλα: Σε τροχιά ανάπτυξης και στη Θεσσαλονίκη με νέους πωλητές γάλακτος
«Η ανταπόκριση των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακή»

Με ρυθμό ανάπτυξης 15%-20% οδεύει προς την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρήσης ο Συνεταιρισμός των Θεσσαλών Αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα Πιες», που με την καινοτόμα ιδέα των αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος κέρδισε, μετά τους Λαρισαίους, και τους Θεσσαλονικείς.

Ο Συνεταιρισμός έχει εγκαταστήσει ήδη 13 ΑΤΜ γάλακτος στη Θεσσαλονίκη και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει άλλα δύο αυτόματα καταστήματα στην πόλη, ένα στο κέντρο και ένα στις βορειοδυτικές συνοικίες, πιάνοντας έτσι τον στόχο που είχε θέσει στο αναπτυξιακό του πλάνο για τη συμπρωτεύουσα σε διάστημα μόλις πέντε μηνών.

«Η ανταπόκριση των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακή, ξεπέρασε και τις καλύτερες προσδοκίες μας. Η μεγάλη αυτή εμπιστοσύνη μάς κάνει να αναθεωρούμε προς τα πάνω τον αρχικό σχεδιασμό, εξετάζοντας τη δημιουργία επιπλέον καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη», λέει στη Ναυτεμπορική ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «ΘΕΣγάλα Πιες» Γιάννης Γιαννακόπουλος.


Ο Συνεταιρισμός διαθέτει περί τους 13-14 τόνους γάλακτος ημερησίως μέσω των ΑΤΜ της Θεσσαλονίκης και άλλους 6-7 τόνους επίσης ημερησίως μέσω των 15 ΑΤΜ στη Λάρισα. Απαρτίζεται από περίπου 100 αγελαδοτρόφους παραγωγούς-μέλη και 55 μονάδες, που παράγουν καθημερινά 120 τόνους γάλακτος, εκ των οποίων οι 20 κατευθύνονται στα ΑΤΜ γάλακτος και οι 100 σε εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες. Μάλιστα, μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της ιδιόκτητης μονάδας παστερίωσης στη Λάρισα, επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται με τη συνδρομή και του Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο «ΘΕΣγάλα Πιες», που απασχολεί περισσότερα από 60 άτομα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, εκτιμάται ότι θα κλείσει τη χρήση 2014-2015 με αύξηση τζίρου 15% έως 20%, αγγίζοντας τα 32 εκατ. ευρώ, έναντι κύκλου εργασιών 27 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
6250 - Ιωασαφαίοι (φωτογραφία)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
6250 - Ιωασαφαίοι (φωτογραφία)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ