2015-03-31 16:25:25
Φωτογραφία για Κόντρα κορυφής στην ηγεσία υπουργείου - Αναπληρωτής υπουργός απείλησε με παραίτηση!
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η διαφωνία μεταξύ των δύο ανδρών είναι τόσο σφοδρή που στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός έφτασε να απειλήσει με παραίτηση.

Οι διαφορετικές πολιτικές καταγωγές αλλά και φιλοσοφίςς εχού οδηγήσει σε κόντρα κορυφής στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης φέρονται να διαφωνούν κάθετα όσον αφορά τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα με το οποίο θα γίνεται η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» ο κ. Μπαλτάς επιθυμεί την καθιέρωση ενός αυστηρού συστήματος με απαιτητική ύλη, ενώ από την άλλη, ο κ. Κουράκης φέρεται να ζητεί ένα εξεταστικό σύστημα με λιγότερη ύλη.

Εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, πιθανολογείται ότι οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, όπως και οι διατάξεις για την Τράπεζα Θεμάτων και το 9,5 που θα απαιτείται πλέον για την προαγωγή από την μια τάξη στην άλλη, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα και όχι στο πολυνομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες διαφωνούν και αναφορικά με την τοποθέτηση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, για τους οποίους ο μεν κ. Μπαλτάς φέρεται να ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος όπως έχει, ο δε κ. Κουράκης να τάσσεται υπέρ των κομματικών τοποθετήσεων κρίνοντας ότι πρόκειται για θέσεις με πολιτικό πρόσημο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ