2015-04-01 08:33:00
Φωτογραφία για Πάτρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά την Κυριακή των Βαΐων και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα
Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε η αγορά της Πάτρας τον Μάρτιο και εκτός των οικονομικών συγκυριών που έχουν παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, αρνητικό ρόλο έπαιξε ο καιρός μς τις συνεχείς βροχοπτώσεις, όπου στους περισσότερους καταναλωτές δεν έκανε αίσθηση να αγοράσουν ανοιξιάτικα ρούχα και παπούτσια.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμπης ο Μάρτιος ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας, γεγονός στο οποίο συνέτεινε και ο κακός καιρός, δεδομένου ότι ο Μάρτιος ούτως ή άλλως είναι ένας μεταβατικός μήνας και οι περισσότεροι περιορίστηκαν στις ματιές, ενώ από χθες το απόγευμα παρατήρησε καλύτερη κινητικότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος, ο οποίος παρατήρησε μια ελαφριά ανάκαμψη τις τελευταίες 3 – 4 μέρες και οι έμποροι πλέον ευελπιστούν σε αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στις επόμενες ημέρες και κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα η οποια θα λειτουργήσει με εορταστικό ωράριο.


Όσον αφορά την Κυριακή των Βαΐων, τα περισσότερα καταστήματα του ιστορικού κέντρο της Πάτρας αναμένεται να λειτουργήσουν όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παλούμπης, καθώς ακόμα σε νομοθετικό επίπεδο δεν έχει προλάβει να γίνει αλλαγή στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων 7 Κυριακές τον χρόνο, οπότε όποιος επιθυμεί μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του.

Από την άλλη πλευρά ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος της Κυριακής των Βαΐων , δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο. «Για την Κυριακή των Βαΐων 5-4-2015, επειδή έχει ξεκινήσει διάλογος για τις Κυριακές με το αρμόδιο Υπουργείο, θα ενημερώσουμε εντός των προσεχών ημερών για τη πρόταση του Ε.Ε.Σ.Π.» έχει αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρών για το εορταστικό ωράριο που προτείνει.

Τα εορταστικά ωράρια που προτείνουν οι Σύλλογοι

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ                   9.00-2.00  &  17.30 – 21.00

Μ. ΤΡΙΤΗ                   9.00-2.00  &  17.30 – 21.00

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ                   9.00-2.00  &  17.30 – 21.00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ                               9.00-21.00

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                              13.00-19.00

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ                               9.00-15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ (ΠΑΣΧΑ)                                ΑΡΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΑΣΧΑ)                                 ΑΡΓΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Το ωράριο που προτείνει ο Σύλλογος έχει ως εξής :

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 9 π.μ. – 9 μ.μ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.00 – 19.00

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 π.μ. – 3 μ.μ.

Στο μεταξύ στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου, στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Η απεργία πραγματοποιείται κατά της προγραμματιζόμενης λειτουργίας των καταστημάτων στο πλαίσιο του νόμου Ν.4177/13 για τη λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο.

Ελευθερία Μακρυγένη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ