2015-04-01 10:28:06
Φωτογραφία για Κατάληψη στο Δημαρχείο της Ξάνθης από αντιεξουσιαστές
Σε κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου της Ξάνθης, που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (1 Απριλίου 2015) μέλη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι καταληψίες προσέγγισαν το Δημαρχείο, λίγο μετά τις 7.00, ζητώντας από το προσωπικό αλλά και τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να βγουν από το κτίριο, το οποίο και κατέλαβαν, ενώ ακολούθως αναρτήθηκαν πανό έξω σχετικό με την κατάληψη στην είσοδο του Δημαρχείου.

Υπάλληλοι και Δήμαρχος παραμένουν έξω από το κτίριο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάληψη, η οποία όπως αναφέρουν οι καταληψίες αποτελεί “δράση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας”.

Μεταξύ άλλων τυπώθηκε και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για την κατάληψη. “Τόσο το τελευταίο τρομο-σόου με αφορμή της σύλληψη της Α. Σπυροπούλου όσο και οι διαδοχικές εισβολές σε σπίτια αναρχικών με την επανενεργοποίηση της προσφιλούς μεθόδου της φάμπρικας ανώνυμων τηλεφωνημάτων, δείχνουν πως η συγκυβέρνηση παρά το “φιλολαϊκό” προφίλ που πουλάει, χρησιμοποιεί την ίδια κατασταλτική στρατηγική με τους προκατόχους της, στα πλαίσια της “αντι”-τρομοκρατικής εκστρατείας
. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η πολιτική αποτελεί προάγγελο για το τσάκισμα κάθε κοινωνικής αντίστασης, ενόψει και της επικύρωσης ενός νέου μνημονίου. Άλλωστε η ελαστικότητα που χαρακτηρίζει τον “αντι”-τρομοκρατικό νόμο, επιτρέπει στο κράτος τη δίωξη κάθε αντιστεκόμενου κομματιού της κοινωνίας, από τη στιγμή που ο αγώνας που διεξάγει παίρνει μια πιο συγκρουσιακή μορφή” σημειώνεται μεταξύ άλλων στο σχετικό ενημερωτικό υλικό της κατάληψης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ