2015-04-01 22:54:25
Φωτογραφία για Ηλεία: Πέθανε για ένα πιάτο φαγητό - Πυρκαγιά στο σπίτι 23χρονου
Ήρθε στην Ελλάδα της κρίσης αναζητώντας μια καλύτερη τύχη και έμελε να αφήσει στη χώρα μας την τελευταία του πνοή με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Ο λόγος για έναν 23χρονο Ρουμάνο στα Λεχαινά, ο οποίος επεχείρησε να φτιάξει ένα πιάτο φαγητό και τελικά ξεψύχησε μέσα στο σπίτι που διέμενε, πιθανόν από αναθυμιάσεις, αφού προηγουμένως είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο 23χρονος AlexadruIovuy θα πέθαινε με αυτό τον τρόπο και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει την πηγή της οσμή από υγραέριο που είχε κατακλύσει μία ολόκληρη γειτονιά στα Λεχαινά.

Για τον 23χρονο, ο οποίος εργαζόταν ως οικοδόμος στην περιοχή των Λεχαινών, η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πώς ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας. Επέστρεψε από τη δουλειά στο σπίτι που είχε νοικιάσει, μία ισόγεια γκαρσονιέρα σε διώροφο κτίριο στην παλιά αγορά των Λεχαινών επί της οδού Ανδρέα Καρκαβίτσα. Έβαλε την κατσαρόλα στο πετρογκάζ που είχε στην κουζίνα του σπιτιού, και λειτουργούσε με φιάλη υγραερίου, προκειμένου να μαγειρέψει ένα πιάτο φαγητό.


Η κούραση φαίνεται ότι τον νίκησε, καθώς όσο περίμενε να γίνει το φαγητό πήγε και ξάπλωσε στο κρεβάτι στο δίπλα δωμάτιο από την κουζίνα.

Έσβησε λόγω έλλειψης οξυγόνου

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών που επελήφθη του συμβάντος, ο 23χρονος αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο πετρογκάζ.

Το σπίτι ήταν κλειστό, δεν υπήρχε οξυγόνο και η φωτιά κάποια στιγμή έσβησε από μόνη της. Η φιάλη υγραερίου ωστόσο είχε ξεκινήσει το καταστροφικό της έργο και το υγραέριο κατέκλυσε ολόκληρο το σπίτι, ενώ η οσμή άρχισε να κατακλύζει την διώροφη πολυκατοικία και το δρόμο έξω από το σπίτι.

Αν και η οσμή ήταν έντονη, κανείς χθες το πρωί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από την κλειστή πόρτα και την ερμητικά κλειστή μπαλκονόπορτα είχε καταγραφεί μία τραγωδία.

Γύρω στις 11 χθες το πρωί ένας Ρουμάνος, φίλος του 23χρονου, ανησύχησε που δεν είδε το φίλο του στη δουλειά και αποφάσισε να μεταβεί στο σπίτι για να διαπιστώσει εάν ήταν όλα καλά.

Όταν έφθασε στην πολυκατοικία το πρώτο που αντιλήφθηκε ήταν η οσμή από υγραέριο. Όταν πλησίασε έξω από την πόρτα της γκαρσονιέρας κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί Άνοιξε με το εφεδρικό κλειδί που του είχε δώσει ο φίλος του και όταν μπήκε μέσα αντίκρισε το σπίτι καμένο. Η πρώτη του κίνηση ήταν να μπει στην κουζίνα και να κλείσει τη φιάλη υγραερίου και εν συνεχεία αναζήτησε το φίλο του, τον οποίο και βρήκε νεκρό, πεσμένο δίπλα στο κρεβάτι που κοιμόταν.

Ήταν αργά Αμέσως κλήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών, που απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, ασθενοφόρο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών και στο σημείο έφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Λεχαινών πυραγό Αργύρη Φαλλίδα.

«Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 11:37 το πρωί για το συμβάν και όταν πήγαμε εκεί βρήκαμε έναν αλλοδαπό ο οποίος είχε ανοίξει το σπίτι, καθώς είχε ανησυχήσει για το φίλο του, και στο εσωτερικό ένα άτομο να κείτεται στο πάτωμα σε ακαμψία, που σημαίνει ότι ο θάνατος είχε επέλθει αρκετές ώρες νωρίτερα. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και άμεσα κάναμε ενέργειες για να ενημερωθεί η πρεσβεία της Ρουμανίας» ανέφερε ο κ. Φαλλίδας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Λεχαινών διενεργεί την προανάκριση, ενώ οι γείτονες του 23χρονου είναι συγκλονισμένοι από το θάνατό του.

«Τον τελευταίο χρόνο ζούσε στη γειτονιά μόνος του και ήταν ένα εργατικό και καλό παιδί» θα πει στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ η κα Άννα Παπαδοπούλου, η οποία συμπλήρωσε: «Είναι άδικο που έφυγε το παιδί μ’ αυτό τον τρόπο».

Η σορός του 23χρονου, μετά τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής για να πιστοποιηθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρουμανία και ήδη έχουν ξεκινήσει τα διαδικαστικά.

Πηγή: patrisnews
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ