2015-04-02 12:28:14
Φωτογραφία για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ VD
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Η κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη απέστειλε έγγραφο προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, ζητώντας να αναλάβει Εισαγγελέας Εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της Β. Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, είτε  από τους υπεύθυνους για τη φύλαξη της κρατουμένης, είτε από άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ενώ ζητεί να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα. Στο έγγραφο που απέστειλε η κ. Κουτζαμάνη επισυνάπτονται και σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, απέδρασε από το Δρομακαΐτειο σήμερα τα ξημερώματα
. Η απόδραση διαπιστώθηκε στις 05:45 από υπαλλήλους του Ιδρύματος και άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση διενεργείται παράλληλα έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της απόδρασης. Η Βίκυ Σταμάτη, όπως η ίδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισής της, η οποία απορρίφθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο» καθώς πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Την απόδραση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον Αnt1 ο δικηγόρος της Φρ. Ραγκούσης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της χθες το βράδυ. Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, η Βίκυ Σταμάτη ήταν απογοητευμένη από τη χθεσινή απόφαση και, στη διάρκεια της συνομιλίας τους, του είπε ότι κανείς «δεν θα την εμποδίσει να είναι κοντά στο παιδί της». «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου» είπε, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ