2015-04-02 13:27:42
Φωτογραφία για ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ VD
Φωτογραφεία ΑρχείουΓια την επαναφορά στις 20 Δεκέμβρη της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν έως 700 ευρώ δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση. Ακόμη ο κ. Στρατούλης δεσμεύθηκε ότι δεν θα μειωθούν άλλο:

α) Οι επικουρικές συντάξεις καθώς θα καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και

β) Τα εφάπαξ, καθώς θα αλλάξει ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού τους.

«Θα καταργήσουμε διατάξεις που οδηγούν σε μειώσεις κύριων συντάξεων και δεν θα περιορίζουμε τον αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για το ασφαλιστικό θα εξοικονομηθούν:

100 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας.150 εκατ. ευρώ από την εισφοροδιαφυγή σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.300 εκατ. ευρώ από τις ρυθμίσεις οφειλών που θα φέρουν 1,5 δις ευρώ έσοδα.Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραδέχθηκε ότι υπάρχει «εμμονή των νεοφιλελεύθερων κύκλων της ευρωζώνης και των εταίρων» για τις πρόωρες συντάξεις, παρά το γεγονός ότι από το σύνολο των χορηγουμένων συντάξεων μόνο το 11% είναι πρόωρες.


Δεν θα θίξουμε θεμελιωμένα δικαιώματα για μητέρες με ανήλικα τέκνα, βαρέα και ανθυγιεινά, ΑΜΕΑ, δεσμεύθηκε, προσθέτοντας ότι θα εξεταστούν «ακραία φαινόμενα με εθελούσιες εξόδους», π.χ. σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, που επιβάρυναν το ασφαλιστικό σύστημα. «Θα τις κόψουμε με το μαχαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους κοινωνικούς πόρους, που αφορούν το αγγελιόσημο και το Ταμείο Νομικών, ο κ. Στρατούλης είπε ότι «δεν έχουμε τέτοιο προσανατολισμό και δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που εστάλη στους εταίρους». «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην καταργηθούν», είπε και σημείωσε: «Είμαστε σε διαδικασία επανεξέτασης όσων κοινωνικών πόρων καταργήθηκαν».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ