2015-04-02 15:42:05
Φωτογραφία για Γ.Πατούλης:Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στη Νέα Υόρκη
H επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στη Νέα Υόρκη, πραγματικό λειτουργό της Ορθοδοξίας και στυλοβάτη της Ελληνικής ομογένειας πέρα από σεβασμό, συγκίνηση και τιμή αποτελεί και μία ευκαιρία υπενθύμισης και ανάδειξης του σημαντικού πνευματικού, κοινωνικού και εθνικού ρόλου της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία που στη μακραίωνη παρουσία της έχει αποδείξει ότι οι αξίες της, δηλαδή η αγάπη, ο σεβασμός, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη αποτελούν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες, που πάντα στις δύσκολες στιγμές ενίσχυσαν την κοινωνική συνοχή και διατήρησαν την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Η Εκκλησία, που σε δύσκολες στιγμές του Έθνους βγήκε πάντα μπροστά, ενεθάρρυνε τους Έλληνες να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους, πότισε με το αίμα Ιεραρχών και κληρικών το δένδρο της Ελευθερίας. Σήμερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, η Εκκλησία για άλλη μία φορά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας.

Με το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο για τους Έλληνες, που ζουν στην πατρίδα, με την ενίσχυση της εθνικής φωνής στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά και τη συστράτευση της ελληνικής ομογένειας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι ενωμένοι, με πολύ δουλειά, αλλά κυρίως με πίστη στις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας θα καταφέρουμε να ξαναφέρουμε την Ελπίδα για μία καλύτερη ζωή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ