2015-04-03 11:52:25
Φωτογραφία για Πάτρα: Aκόμα λιγότερο προσωπικό και ακινητοποιημένα οχήματα στον Α΄ Πυροσβεστικό σταθμό
Με μεγαλύτερες ελλείψεις αναμένεται να ξεκινήσει φέτος την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος για τον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής Γιάννης Πετρούτσος, το μόνιμο προσωπικό φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένο κατά 30% λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποσπάσεων. Συγκεκριμένα, από τις 75 οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι οι 52, ενώ οι πυροσβέστες του πενταετούς δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο, καθώς τα κονδύλια είναι περιορισμένα και χαρακτηριστικά καλύπτονται για τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου μόνο δέκα νυχτερινές βάρδιες.

Επίσης, όπως εξηγεί ο κ. Πετρούτσος πέρυσι τέτοια εποχή είχε γίνει η συντήρηση όλων των οχημάτων αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο φέτος, δεν έχει καταστεί εφικτό, καθώς δεν έχουν εγκριθεί ακόμα τα σχετικά κονδύλια.

Την ίδια ώρα παραμένουν οι ελλείψεις στον μηχανολογικό εξοπλισμό. Για παράδειγμα από τα 8 δασικά οχήματα ενεργά είναι τα 6 καθώς 2 είναι εκτός λόγω βλάβης, ενώ το μικρό κλιμακοφόρο, που χρησιμοποιείται γαι περιστατικά πόλεως είναι ακινητοποιημένο εδώ και τρία χρόνια λόγω βλάβης κα ελαστικών και η υπηρεσία εξυπηρετείται με δανεικό από τον Πύργο.


Συνολικά ο Σταθμός διαθέτει 32 οχήματα εκ των οποίων σε ένα ποσοστό 75 - 80% αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω φθοράς.

"Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Πάλι θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στηριζόμενοι στο φιλότιμο των πυροσβεστών" σχολιάζει ο Διοικητής του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού.

Η έλλειψη προσωπικού άλλωστε έχει σοβαρές προεκτάσεις ιδιαίτερα στην περίπτωση που τύχουν ταυτόχρονα δύο σοβαρά περιστατικά σε δασική έκταση, ή ένα δασικό κι ένα στην πόλη.

Τα ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία για την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απασχόλησαν χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο. Από την πλευρά της πυροσβεστικής επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνουν έγκαιρα και το αργότερο μέσα στον Μάιο, οι διανοίξεις των αντιπυρικών ζωνών, ο καθαρισμός των αγροτικών δρόμων, των πρανών στις εθνικές, αλλά και ο καθαρισμός των ελάχιστων πενυμόνων της Πάτρας (Δασύλλιο, Γηροκομειό, Κεφαλόβρυσο) αλλά και η αντικατάσταση φθαρμένων κρουνών και η τοποθέτηση νέων σε απαραίτητα σημεία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ