2015-04-03 16:00:08
Φωτογραφία για Αυστηρή προειδοποίηση προς τους κτηνοτρόφους για τα κοπάδια τους!
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε, σήμερα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Μαρία Πολιτάκη στους 14 κτηνοτρόφους που κάλεσε στο γραφείο της για να τους κάνει συστάσεις για το καθεστώς ανεξέλεγκτης βόσκησης στις περιοχή των Στερνών.

Μετά τη γραπτή αναφορά που είχαν καταθέσει στην Εισαγγελέα 179 παραγωγοί από τις Στέρνες κατά συγκεκριμένων κτηνοτρόφων οι οποίοι τους δημιουργούν προβλήματα, αφήνοντας τα ζώα τους να μπαίνουν στις καλλιέργειες και να προκαλούν ζημιές, τρώγοντας τα φυτά, η Εισαγγελέας κάλεσε σήμερα τους κτηνοτρόφους, ενώ το "παρών" έδωσε και ο συνήγορος των παραγωγών, Βαγγέλης Στρατουδάκης.

Η Εισαγγελέας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση εξηγώντας ότι το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης βόσκησης θα πρέπει να σταματήσει πάρ'αυτα, διαφορετικά οι κτηνοτρόφοι θα ... βρουν μπροστά τους τη Δικαιοσύνη. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι μετά την αναφορά που έχει κατατεθεί εκ μέρους των παραγωγών, ήδη κινούνται κάποιες διαδικασίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συστάσεις εκ μέρους της Εισαγγελέως ήταν αυστηρότατες. Η κ.Πολιτάκη προειδοποίησε ότι θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου και απαίτησε από τους κτηνοτρόφους να σεβαστούν τους αγρότες της περιοχής, μην αφήνοντας τα ζώα τους να μπαίνουν στη γεωργική ζώνη. Ήδη η εισαγγελέας είναι σε επαφή με το δήμαρχο και τους φορείς της περιοχής που συντονίζονται για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους ... ζήτησαν μικρή περίοδο χάριτος λίγων ημερών έως ότου, μετά τις βροχές, να αρχίσει να φυτρώνει χορτάρι, αίτημα που προκάλεσε την οργή της Εισαγγελέως!

Υπογραμμίζεται πάντως ότι μετά τη μηνυτήρια αναφορά, ελλοχεύει κίνδυνος για τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων.

Ο δικηγόρος Βαγγέλης Στρατουδάκης από την πλευρά του πάντως ενημέρωσε ότι θα υποβάλει αναφορά και στη Δασοφυλακή, ζητώντας, αν γίνει καταγγελία ή υπάρξει πρόβλημα και μπουν ξανά ζώα στη γεωργική έκταση, αυτά να κατασχεθούν αμέσως.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ