2015-04-03 19:20:02
Φωτογραφία για Παρόν στην τελετή και τις εκδηλώσεις της επετείου των Οχυρών Λίσσε ο ΥΦΕΘΑ και ο Αρχηγός του Γ.Ε.ΕΘ.Α.
Με πανηγυρικό τρόπο πρόκειται να εορταστεί την ερχόμενη Κυριακή η 74η επέτειος της μάχης των Οχυρών Λίσσε, στον ακριτικό Δήμο Κάτω Νευροκοπίου. Στον εορτασμό της φετινής επετείου μάλιστα, το παρόν θα δώσει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος θα επισκεφτεί για τον σκοπό αυτό την περιοχή προσδίδοντας με την παρουσία του ιδιαίτερο τόνο στην φετινή τελετή.

Η τελετή στον χώρο του μνημείου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής στις 10.30 και κατά την διάρκεια της ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα τιμήσει το Δήμαρχο Νευροκοπίου Βασίλη Γιαννόπουλο για την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ενώ ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου μετά το τελετουργικό πρόκειται να επιδώσει στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων το κλειδί της πόλης. Στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μνημείου, θα δώσει το παρόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του νομού, ενώ η εκπροσώπηση της Στρατιωτικής ηγεσίας θα γίνει στο ανώτερο επίπεδο με την παρουσία του ίδιου του Αρχηγού.


Την τελετή στον χώρο του μνημείου θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Οχυρού, με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων παραδοσιακών χωρών, ενώ θα γίνει και η αναπαράσταση της μάχη με θεατρικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Οχυρού.

Αναμενόμενη είναι η μεγάλη προσέλευση πέραν των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολιτών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και του νομού της Δράμας γενικότερα. Σε αυτό βεβαίως επιδρά και η δημιουργία του νέου μουσείου το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στην χώρα και «φιλοξενείται» στο εσωτερικό των στοών του οχυρού, όπως επίσης και οι λοιπές παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο που έγιναν από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου μεταξύ 2011 και 3013. Παρεμβάσεις που αύξησαν κατακόρυφα το ενδιαφέρον και την επισκεψιμότητα των οχυρών από πολίτες και σχολεία απ΄ όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΞΥΡΑΦΙ

Στην τελετή θα παρευρεθεί και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας

ΠΗΓΗ: http://gonevrokopi.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84/
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ