2015-04-04 01:26:06
Φωτογραφία για Χωρίς φαγητό μένουν δεκάδες άστεγοι και άποροι τα Σαββατοκύριακα στο Ηράκλειο
Οι άστεγοι που μένουν και εξυπηρετούνται από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων... όπως επεσήμαναν οι εργαζόμενοι στη δομή αλλά και οι ίδιοι στο youpress.gr, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο κοινωνικό συσσίτιο του δήμου Ηρακλείου καθώς απαιτείται να διανύσουν με τα πόδια πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για να σιτιστούν. (Από την Αλικαρνασσό, απέναντι στη ΣΕΑΠ με τα πόδια στο κέντρο του Ηρακλείου)

«Οι άστεγοι προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο συσσίτιο πρέπει να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, πράγμα αδύνατον όταν έχει κακοκαιρία, καθώς δεν έχει βρεθεί ο τρόπος ακόμη είτε να έχουν κάποια δωρεάν εισιτήρια από τα Αστικά Λεωφορεία ούτε κάποιος άλλος τρόπος το συσσίτιο να έρχεται εδώ», δήλωσε στο youpress εργαζόμενη στη δομή.

Έπειτα από παρέμβαση της κας Μαίρης Παχιαδάκη, Προέδρου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου ως φορέας διαχείρισης της δράσης, οι άστεγοι σιτίζονται στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό.


Όμως όπως ενημερωθήκαμε δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες όπου οι μερίδες δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση των απόρων συμπολιτών μας, ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν διανέμεται φαγητό.

Έτσι, όπως ανέφερε στο youpress.gr, ένας άστεγος που φιλοξενείται στη δομή , αρκετοί επιλέγουν να διανύσουν όλη αυτή την απόσταση για να σιτιστούν στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Ηρακλείου, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν όλη αυτή τη «μαραθώνια» διαδρομή, τις περισσότερες φορές μένουν χωρίς φαγητό ακόμη και τις καθημερινές.

Σε επικοινωνία μας με την κ. Παχιαδάκη, επιβεβαίωσε την πληροφορία, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι όσες προσπάθειες έχουν γίνει για να επιλυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα, έχουν πέσει στο κενό.

Σύμφωνα με την κ. Παχιαδάκη, οι άστεγοι και άποροι συνάνθρωποι μας που εξυπηρετούνται καθημερινά από το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων κυμαίνονται από 55 -75, ενώ πρότεινε να μαγειρεύουν τα Σαββατοκύριακα για τους άστεγους οι εργαζόμενοι στη δομή.

Για να γίνει όμως τουλάχιστον αυτό, απαιτείται η συλλογή τροφίμων από τους αρμόδιους φορείς και εθελοντές!

Έρχονται οι γιορτές του Πάσχα και αναρωτιόμαστε … Μήπως η κοινωνική πολιτική από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση ολόκληρου του έτους και όχι μόνο τις Άγιες … ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ