2015-04-04 04:09:06
Φωτογραφία για Κρέπες σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας βουτύρου μπανάνες και φράουλες
Η σοκολατένια εκδοχή της κρέπας με κακάο στη ζύμη της και λιωμένη σοκολάτα στο σερβίρισμα. Θα ολοκληρώσουμε με φράουλες και μπανάνες Υλικά

για ζύμη για 6 κρέπες

1 αβγό

1 φλιτζάνι γάλα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

για τη γέμιση

6 κουτ. σούπας σάλτσα καραμέλας βουτύρου *

125γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

Φράουλες

Μπανάνα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τις κρέπες: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζετε το κακάο, προσθέτετε το αβγό, τη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάτε με αβγοδάρτη. Όταν ενωθούν προσθέτετε το λάδι και το αλεύρι, ρίχνοντάς το κι αυτό από σουρωτήρι.

Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγανάκι να κάψει και ρίχνετε μέσα μισό κουταλάκι βούτυρο να λιώσει
. Προσθέτετε με κουτάλα της σούπας μια μικρή ποσότητα χυλού (μισή κουτάλα περίπου) και πιάνοντας το τηγάνι από το χερούλι κάνετε κυκλικές κινήσεις να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο του. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά, με τη βοήθεια σπάτουλας γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Ετοιμάζετε κρέπες με όλο τον υπόλοιπο χυλό και τις αραδιάζετε τη μια πάνω στην άλλη σε πιάτο, διατηρώντας τες ζεστές.

Όταν θέλετε να σερβίρετε βάζετε μία μία τις κρέπες στο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και απλώνετε 1 γεμάτη κουταλιά σάλτσα καραμέλας βουτύρου και μια καλή κουταλιά ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφού λιώσει η σοκολάτα απλώνετε πάνω της κομματάκια μπανάνας και φράουλας και σερβίρετε τις κρέπες διπλωμένες στη μέση.

*σάλτσα καραμέλας βουτύρου

Υλικά

200γρ. ζάχαρη καστανή ή λευκή

200γρ. κρέμα γάλακτος

50γρ. βούτυρο

1 σφηνάκι ουίσκι

Εκτέλεση

Ρίχνετε λίγη από τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο να σκεπαστεί ολόκληρος και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να υγροποιείται πρώτα περιμετρικά του τηγανιού προσθέτετε λίγη ζάχαρη ακόμη, παίρνετε το τηγάνι στο χέρι και αρχίζετε να το κουνάτε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε η καυτή καραμέλα να παρασύρει και να λιώνει την υπόλοιπη ζάχαρη. Ξανακουμπάτε το τηγάνι στη φωτιά, όταν λιώσει κι αυτή η ζάχαρη προσθέτετε κι άλλη και πάει λέγοντας μέχρι να λιώσετε όλη τη ζάχαρη και να κάνει φουσκάλες η καραμέλα.

Εκτός φωτιάς προσθέτετε την κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας πολύ ζωηρά με σύρμα μέχρι να ενωθούν τα δυο υλικά. Ξανακουμπάτε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί στη σάλτσα.

Ανακατεύετε και το ουίσκι κι αφήνετε τη σάλτσα καραμέλας εκτός φωτιάς να κρυώσει. Μετά τη μεταφέρετε σε αποστειρωμένο βάζο με καπάκι και τη διατηρείτε στο ψυγείο. Πριν τη χρησιμοποιήσετε την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ