2015-04-05 11:02:03
Φωτογραφία για Οργανωμένο το σχέδιο απόδρασης της Σταμάτη, επιμένει η ΕΛΑΣ
Την «επαναπροσέγγιση» του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, από μέλη της Greek Mafia ή και το αντίστροφο, με… πρόταση βοήθειας στην υλοποίηση σχεδίου απόδρασης της συζύγου και του παιδιού του, επιμένουν να ερευνούν βάσει ενδείξεων και κάποιων «ακουστικών» στοιχείων, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το σχέδιο απόδρασης, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι αξιωματικοί, είχε οργανωθεί αρκετό καιρό πριν και θα έμπαινε σε εφαρμογή στο πιθανό ενδεχόμενο νέας απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης της ασθενούς. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, υποστηρίζουν ότι το σχέδιο απόδρασης δεν περιλάμβανε την φυγή μόνο της Βίκυς Σταμάτη, αλλά και του 9χρονου γιου της, με άγνωστο προορισμό.

«Υπάρχει ένα κενό 4 ωρών, για το σημείο που βρισκόταν το παιδί. Από την πρώτη στιγμή της απόδρασης, το αναζητήσαμε στο Ζέλι Φθιώτιδας, στο πατρικό σπίτι της οικογένειας που φαίνεται πως είχε μεταφερθεί
. Δεν ήταν εκεί. Γνωρίζουμε ότι είχε φύγει νωρίς το πρωί κινούμενο με όχημα που οδηγούσε στενός συγγενής στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν στο ύψος της Λειβαδιάς φαίνεται να έκανε αναστροφή, μετά από ‘εντολές’ που έλαβε και επέστρεψε στο Ζέλι Φθιώτιδας. Εντοπίστηκε σε συγγενικό σπίτι στο χωριό, ωστόσο όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τους ενοίκους πόση ώρα βρισκόταν εκεί το παιδί εκείνοι απάντησαν μόλις… μία ώρα. Εκτιμούμε πως όταν το σχέδιο απομάκρυνσης και του παιδιού απέτυχε οργανώθηκε το ραντεβού παράδοσης της Βίκυς Σταμάτη μετά από την… αυθόρμητη απόδραση» ισχυρίζεται υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., εμφανώς αντίθετος με την εκδοχή της γραμμής υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, που εκφράζεται από τον κ. Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος κάνει λόγο για «αυθόρμητη και παρορμητική» ενέργεια, εμφανώς λανθασμένη.

Παράδοση για «ξεκάρφωμα»

Οι ίδιοι αξιωματικοί, υποστηρίζουν πως μετά την «αποτυχία» απομάκρυνσης του παιδιού, προτιμήθηκε η ματαίωση του σχεδίου και το «ραντεβού παράδοσης», σε μία προσπάθεια να… ξεκαρφωθούν οι συμμετέχοντας και οργανωτές του σχεδίου. «Επιχειρείται η απενεχοποίηση της ‘Νίκης’, που έχει σημαντικό ρόλο στην απόδραση και υπόθαλψη της Βίκυς Σταμάτη, των έγκλειστων μελών της Greek Mafia, και εκείνων που εμπλέκονται στην ‘υποβοήθηση’ του σχεδίου, ρίχνοντας τις αποκλειστικές ευθύνες, στην 46χρονη πρώην τραπεζοκόμο που λυπήθηκε την ασθενή, και την βοήθησε ‘μόνη’ της να δραπετεύσει» δηλώνουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Η απόφαση οικιοθελούς παράδοσης, δεν αποκλείεται να προήλθε και από την τροπολογία νομοσχεδίου σχετικά με την αποφυλάκιση συγκατηγορουμένων συζύγων κατηγορουμένων και τον κατ’ οίκον περιορισμό τους.

Στο μεταξύ, ερευνώνται οι επικοινωνίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών και προσωπικού του νοσοκομείου, ακόμη και σε διάστημα δύο μηνών πριν. Υπάρχουν ενδείξεις επαφών σωφρονιστικών υπαλλήλων, που δεν σχετίζονται με τις βάρδιες των τελευταίων ημέρων, με άτομα που βρίσκονται επαγγελματικά στον περίγυρο της Βίκυς Σταμάτης και των ύποπτων «σχεδιαστών» της απόδρασης, οι οποίες ελέγχονται, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Η… μπαρόβια «Νίκη»

Η «Νίκη», σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, εργάζεται σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, διαμένει στο Χαϊδάρι,έχει επαφές με αρχηγικά μέλη της Greek Mafia, που φαίνεται να την χρησιμοποίησαν στην υλοποίηση του σχεδίου απόδρασης, διαφυγής και υπόθαλψης της Βίκυς Σταμάτη για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. «Ξέρουμε ότι η ‘Νίκη’ ήρθε σε επαφή με την Βίκυ Σταμάτη μέσω του Άκη Τσοχατζόπουλου Δεν φαίνεται να έχει εμπλακεί ξανά σε παράνομες δραστηριότητες» αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Πρόκειται για «απεσταλμένη» των… επ’ αμοιβή διοργανωτών της απόδρασης, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εξασφάλισε την «αφανή» πρόσβασή της στο δωμάτιο της ασθενούς. Δύο ημέρες πριν την απόδραση βρέθηκε για αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο με την Βίκυ Σταμάτη. Η επίσκεψη δεν καταγράφηκε ποτέ στο βιβλίο επισκεπτών του νοσοκομείου, ωστόσο η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, μέσω αξιόπιστων πηγών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, ισχυρίζονται ότι η «Νίκη», δεν φαίνεται να είναι η 46χρονη τραπεζοκόμος, αλλά κάποια άλλη, που οργάνωσε την απόδραση και υπόθαλψη της Βίκυς Σταμάτη.

Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην αποκάλυψη της ταυτότητας της «Νίκης», η παρουσία της οποίας έχει διαπιστωθεί σε τηλεφωνικές συνομιλίες με εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έχουμε τον αριθμό και το τηλέφωνο της ‘Νίκης’. Θα εξετάσουμε αν αυτός ανήκει ή χρησιμοποιήθηκε από την τραπεζοκόμο και αν αυτή εμφανίστηκε με το συγκεκριμένο όνομα. Η άρση απορρήτου των επικοινωνιών της, που έχει γίνει από την πρώτη στιγμή, θεωρούμε ότι θα οδηγήσει σε ‘θησαυρούς’, από τους οποίους θα προκύψουν ‘βαριά ονόματα’, που σχεδίασαν την απόδραση».

«Το κλειδί πριν 3 μήνες»

Η 46χρονη τραπεζοκόμος που απολύθηκε σχετικά πρόσφατα από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο,προσήχθη χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ως ύποπτη για συμμετοχή στην απόδραση και εξετάστηκε από τον Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Η συγκεκριμένη γυναίκα εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην Βίκυ Σταμάτη προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει. Υποστήριξε, πως λυπήθηκε την Βίκυ Σταμάτη γιατί ήταν σε κακή κατάσταση, και πριν τρεις μήνες της έδωσε το κλειδί από το λουκέτο τις σιδεριάς της μπαλκονόπορτας του θαλάμου που νοσηλευόταν.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό πως ειδοποιήθηκε το βράδυ της απόδρασης, η 46χρονη είπε πως παρέλαβε τη Βίκυ Σταμάτη και την μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρη της, όπου την παρουσίασε ως μία φίλη που είχε προβλήματα και έπρεπε να την φιλοξενήσουν. Σε βάρος του νεαρού ζευγαριού δεν προκύπτουν στοιχεία για ανάμειξη στην υπόθεση, καθώς όλοι λένε πως δεν γνώριζαν ποια ήταν η φιλοξενούμενη. Υποστήριξαν πως την αναγνώρισαν το πρωί της ίδιας μέρας όταν είδαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα ρεπορτάζ της απόδρασης.

Πηγή: thetoc
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ