2015-04-05 14:31:07
Φωτογραφία για Πόσα κιλά είναι το σπίτι σας;
Μικρό ή μεγάλο διαμέρισμα, πλούσιο ή φτωχό, το πρόβλημα του παραγεμισμένου σπιτιού με άχρηστα αντικείμενα είναι... ένα σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα. Πόσα κιλά λοιπόν είναι το σπίτι σας;

Η ανακατωσούρα μέσα στο σπίτι δεν διορθώνεται μόνο με το καθάρισμα. Όταν τα πράγματα μέσα στο σπίτι είναι τοποθετημένα άναρχα, σχεδόν πεταμένα, αυτό θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα στον χρήστη. Μπορούμε να απλοποιήσουμε την ζωή μας και να τα έχουμε όλα σε σειρά με πολύ μικρή προσπάθεια, αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο και τα οφέλη ενός οργανωμένου χώρου.

Πρώτο και κύριο μέλημα είναι το περιβάλλον το οποίο ζούμε να μην εμπεριέχει περισσότερα πράγματα από κείνα που χρειαζόμαστε. Το υπερβολικά φορτωμένο περιβάλλον υποσυνείδητα μας δημιουργεί ένα αίσθημα αδυναμίας, τα άχρηστα αντικείμενα που τα έχουμε συνδεδεμένα με αναμνήσεις από το παρελθόν είναι συχνά η αιτία να μας καθηλώνουν σε μια πάγια υποτονική κατάσταση. Ακόμα και όταν πρόκειται για αντικείμενα από φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε μια ντουζίνα από αντίκες και σουβενίρ. Να ορίζεται σαν κανόνα να έχετε ένα δυο πράγματα από κάθε άτομο και όχι μια ολόκληρη ντουλάπα. Μην ξεχνάτε: Χώρος για νέα αντικείμενα, σημαίνει χώρος για περισσότερο μέλλον στην ζωή σας.


Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα σε ένα ακατάστατο περιβάλλον και με την όρεξη μας για εργασία. Στους εργασιακούς χώρους όπου τα αντικείμενα δεν είναι τακτοποιημένα και σε σειρά, υπάρχει έντονη η διάθεση για αναβλητικότητα. Ένα ακατάστατο γραφείο για παράδειγμα, αποτρέπει τον χρήστη να συγκεντρωθεί στην εργασία του, προκαλώντας του ταραχή και αρνητική ενέργεια. Ένα τακτοποιημένο γραφείο είναι ένα ταξινομημένο μυαλό. Αν και οξύμωρο , ο χώρος ο οποίος ζούμε και εργαζόμαστε προβάλει τις ίδιες αντιδράσεις με έναν παχύσαρκο οργανισμό, σε κάθε έκταση χώρου υπάρχουν και τα ιδανικά κιλά, για να δημιουργηθεί η αρμονία και η ευεξία ανάμεσα στον χρήστη και το περιβάλλον.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ