2015-04-06 10:39:40
Φωτογραφία για ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΣΟΚ: Γιατί έπρεπε να πάει εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στην Ουάσινγκτον;

Πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa) αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Ελλάδα περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ, όπως επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ. Αναφερόμενα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τα γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν στις διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού για το ότι η χώρα θα καταβάλει κανονικά της υποχρεώσεις της και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην πράξη.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να μην επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα. Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ ζητεί περικοπές συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας είναι πιο «ευέλικτοι». Τέλος, τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της στις Βρυξέλλες και την Αθήνα θα ενταθούν αυτή την εβδομάδα.


Εν τω μεταξύ, ερωτήματα σχετικά με το έκτακτο της συνάντησης Βαρουφάκη - Λαγκάρντ θέτει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας πως έχει γίνει βρόχος για την εθνική οικονομία να παρατείνεται κάθε εβδομάδα, για μια εβδομάδα, ο στρατηγικός εγκλωβισμός της κυβέρνησης. 

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Χ.Τρικούπη αναφέρεται:

«Θα μας πει κάποιος από την κυβέρνηση, με στοιχειώδη ειλικρίνεια, γιατί έπρεπε να πάει εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στην Ουάσινγκτον να συναντήσει την κα Λαγκάρντ, αν επρόκειτο να βγει μια δήλωσή της όπως αυτή που βγήκε;

Έπρεπε να φτιαχτεί το σκηνικό αυτό για να διαβεβαιώσει η κυβέρνηση το ΔΝΤ ότι θα πληρώσει κανονικά τη δόση της 9ης Απριλίου; Υπήρχε άλλη περίπτωση; Δεν μπορούσε να το πει τηλεφωνικά;Έπρεπε να γίνει συνάντηση ξημερώματα Μ. Δευτέρας για να συμφωνήσει η κυβέρνηση ότι θα διευκολύνει αμέσως τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων (επί λέξει: due diligence) στην Αθήνα;Τώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να βγάζει τη Μεγάλη εβδομάδα, μπορεί με άνεση να σκεφτεί κάτι για την εβδομάδα της διακαινησίμου.

Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση: Να παρατείνεται κάθε εβδομάδα, για μία εβδομάδα, ο στρατηγικός εγκλωβισμός της κυβέρνησης που έχει γίνει βρόχος για την εθνική οικονομία».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ