2015-04-07 17:45:36
Φωτογραφία για Η ''ένοχη'' διαδρομή που...μίλησε, το σπίτι που θύμιζε εφοπλιστή και τα ... ακριβά κλοπιμαία
Η διαδρομή της διαφυγής που ακολούθησαν οι δράστες της κλοπής-μαμούθ των δέκα τόνων μελιού από τις Ασίτες προς το Σπήλι μέσω της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου αποτέλεσε το «κλειδί» των διωκτικών Αρχών για την μεγάλη πολύωρη αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Μεγάλη Τρίτη. Και μπορεί η αφετηρία της επιχείρησης να ήταν η μεγάλη κλοπή στις Ασίτες, ο τερματισμός της όμως κρύβει «εκπλήξεις» και για άλλες σοβαρές υποθέσεις κλοπών σε επίπεδο Ηρακλείου με την συμμετοχή ατόμων άρτια οργανωμένων. Ανάμεσα σε αυτά εντάσσονται και πρόσωπα με ποινικό παρελθόν, το στίγμα των οποίων χτύπησε αμέσως καμπανάκι στους αστυνομικούς της ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, οι οποίοι κλήθηκαν να αναλάβουν τον χειρισμό της υπόθεσης.

Τέσσερις μήνες μετά την κινηματογραφική κλοπή των δέκα τόνων μελιού από εγκαταστάσεις επιχείρησης στις Ασίτες, τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά. Η χρονοβόρα αλλά αποτελεσματική διαδικασία της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου «μίλησε» στους αστυνομικούς. Τα «σήματα» που έπιασαν και ανέλυσαν με την πρόοδο του χρόνου οι αστυνομικοί σε σχέση με την διαδρομή της διαφυγής από τις Ασίτες στο Σπήλι (εκεί εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό) άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο της προανάκρισης.


Η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα μπορούσε να είχε γίνει και νωρίτερα, όμως οι αστυνομικοί έκριναν ότι θα έπρεπε να περιμένουν λίγο ακόμα ώστε να ωριμάσει καλά για να προχωρήσουν στο παρασύνθημα. Ο κύβος ερρίφθη την περασμένη εβδομάδα και το πράσινο φως δόθηκε το τελευταίο 24ωρο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες να προχωρούν σε αιφνιδιασμό των υπόπτων και έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και επαγγελματικούς χώρους. Τα ευρήματα ξεπερνούν και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες των Αρχών καθώς προκύπτουν στοιχεία για και άλλες μεγάλες κλοπές όπως την περίπτωση κλοπής εξοπλισμού από γνωστή ταβέρνα στις Αρχάνες. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις για εμπορία όπλων, όπως αναφέρεται.

Οι βασικοί ύποπτοι, η χλιδάτη κατοικία και τα κλοπιμαία

Από τους βασικούς υπόπτους φέρονται δύο άτομα από χωριά του Μονοφατσίου (Μελιδοχώρι και Τσιφούτ Καστέλλι), την προσαγωγή των οποίων ανέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης για να συνεχίσουν τις έρευνες συνάδελφοι τους από άλλες υπηρεσίες. Αστυνομικοί σχολίασαν  στο Cretalive ότι εξεπλάγησαν όταν αντίκρισαν την χλιδάτη κατοικία του ενός που παραπέμπει σε κατοικία ...εφοπλιστή. Κατά την προσαγωγή του, υπήρξαν αντιδράσεις από συγγενείς, όμως η παρουσία των ειδικών δυνάμεων δεν άφησε περιθώρια για έκτροπα. Πρόκειται για άτομο ιδιαίτερα γνωστό, με πολλές γνωριμίες.

Εντύπωση όμως προκαλούν και τα ακριβά κλοπιμαία που βρέθηκαν σε ταράτσες, αποθήκες, λιόφυτα κλπ. Μιλούν για αξία πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αστυνομικοί έχουν χάσει το ...μέτρημα κατά την μεταφορά των κατασχεθέντων.  «Θα έχετε να γράφετε μέρες» σχολίασε υψηλόβαθμος αξιωματικός, υπογραμμίζοντας ότι με την συγκεκριμένη επιχείρηση κλείνουν οι φάκελοι πολλών ανοιχτών υποθέσεων και μπαίνει φρένο στην δράση μίας καλά οργανωμένης συμμορίας μέλη της οποίας παρακολουθούνταν χρόνια από τις Αρχές και για άλλες σοβαρές υποθέσεις. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ηρακλείου που έχει τεθεί σε συναγερμό για την περαίωση της ογκώδους δικογραφίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ