2015-04-08 14:55:23
Φωτογραφία για Εθελοντής για την μεταμόσχευση του ΑΙΩΝΑ-  Σε τι επέμβαση θα υποβληθεί αυτός ο γενναίος άντρας; [photos]
Ένας άντρας με θανατηφόρα ιατρική κατάσταση, μίλησε αποκλειστικά στην MailOnline... για την γενναία του απόφαση, να δοκιμαστεί σε μία πρωτότυπη επέμβαση, που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά Πρόκειται για ολική μεταμόσχευση κεφαλιού, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2016! 

Ο Valery Spiridonov δηλώνει έτοιμος να εμπιστευθεί την ζωή του στα χέρια του αμφιλεγόμενου Ιταλού χειρουργού, Dr Sergio Canavero, ο οποίος υποστηρίζει πως μπορεί να αφαιρέσει ένα κεφάλι και να το προσθέσει σε ένα υγιές σώμα!

Ο 30χρονος κύριος Spiridonov, είναι επιστήμονας ηλεκτρονικών υπολογιστών και δηλώνει: "Η απόφασή μου είναι τελεσίδικη και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη"! Ο άντρας, όπως πληροφορήθηκε το athensmagazine.gr υποφέρει σε όλη του την ζωή από την σπάνια γενετική ασθένεια απώλειας μυϊκής μάζας, Werdnig-Hoffman και επιθυμεί να έχει την ευκαιρία για ένα νέο σώμα, πριν πεθάνει!

"Δεν το κάνω αυτό γιατί δεν έχω ζωή, αλλά επειδή νομίζω ότι η επιστήμη έχει εξελιχθεί από εκείνους που δηλώνουν πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο! Εάν είμαι φοβισμένος; Ναι, φυσικά είμαι. Αλλά δεν είναι μόνο πολύ τρομακτικό, είναι και πολύ ενδιαφέρον", συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.


Ο δρ Canavero και ο Valery δεν έχουν γνωριστεί ακόμα, έχουν επικοινωνήσει μέσω Skype. Ο Ιταλός χειρουργός δήλωσε στο CNN ότι έχει λάβει πολλά e-mail και επιστολές από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες, αλλά επιμένει πως οι πρώτοι ασθενείς θα είναι πάσχοντες από μυική ασθένεια.

Το νέο σώμα, στο οποίο θα προσαρτιστεί το κεφάλι του Spiridonov θα προέρχεται από κλινικά νεκρό ασθενή, ενώ το 36 ωρών χειρουργείο, αναμένεται να έχει συνολικό κόστος περίπου στα 10.5 εκατομμύρια ευρώ!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ