2015-04-09 09:09:01
Φωτογραφία για ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ VD
Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις συνομιλίες στην Μόσχα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις επαφές του στη Μόσχα. Στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO). Στις 12:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν, ενώ στις 15:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον οίκο δεξιώσεων της ρωσικής κυβέρνησης. Επίσης, στις 16:30 ο Αλέξης Τσίπρα θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για τις συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, στις οποίες κυριάρχησαν οι εμπορικές σχέσεις, τα σχέδια επενδύσεων και το ρωσικό εμπάργκο. Ειδική αναφορά γίνεται στην πρόθεση της Μοσχας να προκαταβάλει μελλοντικά κέρδη για τον αγωγό, αλλά και να ιδρυθούν ελληνορωσικές εταιρείες με έδρα τη Ρωσία για να ξεπεραστεί ο σκόπελος στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων.


Αναφορικά με τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική ομοσπονδία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε κοινή βούληση το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει διαδικασία ίδρυσης κοινών ελληνο-ρωσικών εταιρειών, στη ρωσική επικράτεια, προκειμένου οι Έλληνες εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, που πλήττονται από τα αντίμετρα της Ε.Ε., να μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία, χωρίς αυτή η διαδικασία να λογίζεται ως εξαγωγή, αφού θα τα διακινούν ρωσικές εταιρείες στις οποίες, όμως, θα συμμετέχουν και Έλληνες παραγωγοί. 

Προσθέτοντας ότι τα προϊόντα αυτά δεν θα αντιμετωπίζουν αντίμετρα, κύκλοι της κυβέρνησης σημείωναν πως τα προϊόντα θα φτάνουν στη Ρωσία προς επεξεργασία, πράγμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να ξεπεράσουν ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο που είχε τεθεί το περασμένο καλοκαίρι και μείωσε σημαντικά τις εξαγωγές της χώρας. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αυτό συνιστά μια πολύ σημαντική -έστω έμμεση- ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα, οι κυβερνητικοί κύκλοι παραπέμπουν σε όσα τόνισε ο Βλ. Πούτιν, ότι από «τη δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα» και «τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων» θα κερδίσουν και οι Ρώσοι παραγωγοί.

Σε ό,τι αφορά τον αγωγό, οι κυβερνητικοί κύκλοι παραπέμπουν και πάλι σε όσα είπε ο κ. Πούτιν, ότι «η «καινούργια διαδρομή θα καλύψει τις ανάγκες των Ευρωπαίων σε καύσιμα και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει ένα από τα βασικά κέντρα διανομής φυσικού αερίου». Επισημαίνουν την ετοιμότητα του Ρώσου προέδρου, προκειμένου «όχι μόνο να δανειοδοτήσουμε κάποια σχέδια που σήμερα συζητήσαμε από κοινού», αλλά και «να λύσουμε τα ζητήματα των χρηματοπιστωτικών σχέσεων». 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ 17ο Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ 17ο Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ