2015-04-09 21:28:51
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει με την Τράπεζα της Αγάπης στη Δράμα;
Αγαπητό Tromaktiko,

Τι ακριβώς τρέχει με την αποκαλούμενη "Τράπεζα Αγάπης" της... Μητροπόλεως Δράμας; Οι σιτιζομενοι πλέον έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται. Κάθε εβδομάδα αναλαμβάνει τα έξοδα του συσσιτίου μία ενορία της Μητροπόλεως, επομένως που πάνε αυτά τα χρήματα; Γιατί από το μενού έχει εξαφανιστεί το κρέας; Αρχικά έκοψαν μοσχάρι και χοίρινο, έπειτα τον κιμά, τώρα πλέον και το κοτόπουλο. 

Όλες οι μέρες της εβδομάδας έχουν γίνει νηστίσιμες. Ρύζια, κριθαράκια, μακαρόνια, όσπρια. Ψυχή δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους που σιτίζονται; Γιατί σε άλλες πόλεις τα συσσίτια είναι υψηλού επίπεδου; Έχεις τις μερίδες φαγητού, ψωμιού, σαλάτας ολόκληρες για κάθε μέλος της οικογένειας που σιτίζεται, χωρίς έλλειψής. Ενώ στο εν λόγω συσσίτιο υπήρξαν μέρες που δεν είχαν ψωμί και φυσικά να μην τολμήσουν οι σιτιζομενοι να ζητήσουν τον λόγο, οι υπεύθυνοι σου έβαζαν και τις φωνές. 


Οι πολίτες της πόλης προσφέρουν άλλα δυστυχώς ως συνήθως επωφελούνται όσοι έχουν τα "μέσα" και την "εύνοια" των υπευθύνων του συσσιτίου. Δεν είναι κύριοι και κυρίες σκουπίδια οι σιτιζομενοι να τους φέρεστε έτσι. Μία καλή κουβέντα χρειάζονται, ένα χαμόγελο, έναν παρηγορητικό λόγο τις δύσκολες τούτες μέρες που περνάει η χωρά μας. Για να μην αναφέρουμε πως θα έπρεπε να υπάρχει άρτια επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο συσσίτιο και όχι να το παίζει βασιλιάς στη θέση του βασιλέως. Πρέπει να θέσουμε καλά θεμέλια επιτέλους σε αυτή τη χωρά αντί να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και αυτές τις άγιες μέρες χθες Μ. Τέταρτη έδωσαν το τελευταίο γεύμα και θα ξανά δώσουν πάλι την Τρίτη 14 του μηνός. 

Τόσες μέρες τι θα τρώει ο κόσμος; Ειδικά οι άστεγοι και αυτοί που δεν έχουν κουζίνα; Ευχομεθα επίλυση του θέματος και καλύτερη αντιμετώπιση στους συνανθρώπους μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Αναγνώστρια

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ