2015-04-13 01:38:04
Φωτογραφία για Ρόδος: Ανάσταση στην Παστίδα – “Άρατε Πύλας…εισελεύσεται ο Βασιλεύς της Δόξης” [Video]
Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η Λειτουργία της Αναστάσεως στον ιερό Ναού Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Σάββας Πάττας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παστίδας, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων της Παστίδας κ.α.

Με το Χριστός Ανέστη τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και κάηκε όπως κάθε χρόνο ο κρεμασμένος Ιούδας.

Ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης Μετά το Χριστός Ανέστη το βράδυ της Ανάστασης, ο Πατέρας Μακάριος επέστρεψε στην κεντρική πύλη της Εκκλησίας, την προς Ανατολάς, όπου τη βρήκε κλεισμένη.

Πίσω από την θύρα βρισκόταν επίτροπος και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Ιερεὺς: Ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης.

επίτροπος: Τίς (ποιός)ἐστιν οὗτος ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης;


ἱερεὺς: Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός, Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμῳ. Ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης.

επίτροπος: Τίς ἐστιν οὗτος ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης;

ἱερεὺς: Κύριος τῶν δυνάμεων, αὐτός ἐστιν ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης.

Στη συνέχεια άνοιξε τις Θύρες με βία ο ιερέας, εισήλθε με την Ανάσταση και τους πιστούς και τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Οι κλεισμένες θύρες που ανοίγουν, με βίαιη είσοδο από τον ιερέα, συμβολίζουν τις πύλες του Άδη που συντρίφθηκαν με την Ανάσταση του Κυρίου όπως φαίνεται στην εικόνα της εις Αδου Κάθοδο.

Μετά το Χριστός Ανέστη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου “Καμάρι” μοίρασε όπως κάθε χρόνο βαμμένα αυγά και ευχές σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το Video:
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ