2015-04-16 09:24:02
Φωτογραφία για ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει το υπόλοιπο ποσό του πακέτου στήριξης θα πρέπει να βρεθεί μια λύση μέχρι τις 30 Ιουνίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο Γερμανός υπουργός συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα παραμείνει τμήμα της Ευρώπης. «Ό,τι κι αν συμβεί, παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αν μείνει στην Ευρωζώνη θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι τέτοιο. Όμως το αν θα έχει τα χρήματα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αυτό είναι κυρίως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. «Αν θέλει βοήθεια, θα της τη δώσουμε, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια, αλλά φυσικά, εντός του πλαισίου όσων έχουμε συμφωνήσει» κατέληξε.

Από την άλλη, δεν προβλέπεται Grexit στο βασικό σενάριο που προκρίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής Χοσέ Βινιάλς και πρόσθεσε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρομερή και θα συνεπαγόταν τεράστιο οικονομικό κόστος.


Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της δημοσιοποιήσης της έκθεσης Global Financial Stability Report του Ταμείου ο Βινιάλς επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα, το ΔΝΤ και τους άλλους διεθνείς πιστωτές για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Ο ίδιος δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρομερή για τη χώρα και το λαό της και θα συνεπαγόταν τεράστιο οικονομικό κόστος.

Προειδοποίησε δε ότι θα είχε επίσης αρνητικές επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Όπως προκύπτει από την Global Financial Stability Report που έδωσε στη δημοσιότητα το Ταμείο χθες, το βασικό σενάριο του ΔΝΤ δεν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ