2015-04-16 10:05:07
Φωτογραφία για ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ «ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ
Επαφή με Βενιζέλο και Θεοδωράκη επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς

Με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές, επανέρχεται στο εσωτερικό της Ν.Δ. η πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του κ. Σαμαρά για τη συγκρότηση ενός μετώπου των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων στη χώρα.

Ο τέως πρωθυπουργός έχει πειστεί ότι θα πρέπει να κάνει μια ακόμη προσπάθεια, έτσι ώστε ο ίδιος μαζί με τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και του ''Ποταμιού'' να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες βασικές αρχές με πρώτη αυτή της παραμονής της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και να συγκροτήσουν από κοινού μια αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος της Ν.Δ. να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Θεοδωράκη και εφόσον συναντήσει πρόσφορο έδαφος θα τους ζητήσει να συναντηθούν, έτσι ώστε να μιλήσουν συγκεκριμένα για τα επόμενα κοινά βήματα.


Συμβούλιο αρχηγών

Ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει απορρίψει επίσης το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και θεωρεί ότι μια τέτοια συνάντηση καθίσταται αναγκαία μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα αναβολή που, όπως εκτιμά, θα υπάρξει στο ελληνικό ζήτημα για το Εurogroup του Μαΐου. Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι εάν υπάρξει κοινό αίτημα από τρεις πολιτικούς αρχηγούς για μια τέτοια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί, αντιπροτείνοντας κατά μόνας συναντήσεις ή μια συζήτηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι εξελίξεις θα «τρέξουν» πολύ άμεσα και για τον λόγο αυτόν θέλουν να είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλάβει η κυβέρνηση. Χθες, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη στον Antenna, για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για «ομολογία αδιεξόδου». «Αυτό βρίσκεται έξω από την εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου. Και μόνο η σκέψη για τέτοιο δημοψήφισμα είναι ομολογία αδιεξόδου. Και αν το προχωρούσαν, θα μετέτρεπαν το αδιέξοδο σε τραγωδία. Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν και να πουν ότι όλα αυτά που υποσχέθηκαν ήταν ανέφικτα και ότι ήρθαν στην εξουσία εξαπατώντας τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο οξύς αναμένεται να είναι σήμερα στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Αντ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος αναμένεται να λάβει τον λόγο σήμερα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου και να ασκήσει μια εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση. Εκτός από τις επιλογές της κυβέρνησης για το σωφρονιστικό σύστημα, θα θέσει το θέμα των καταλήψεων αλλά και το μεταναστευτικό.

''ΕΘΝΟΣ''

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ