2015-04-16 17:24:13
Φωτογραφία για Κατά κύματα οι μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου
Συνεχείς είναι οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, μόνο από το βράδυ της Τετάρτης έως και σήμερα Πέμπτη πρωί, οι αρχές εντόπισαν συνολικά 220 μετανάστες σε Κω, Μυτιλήνη και Σάμο.

Συγκεκριμένα, 36 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη στην Κω από στελέχη του στρατιωτικού φυλακίου «Σκανδάρι».

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 45 παράτυπων μεταναστών προέβησαν, επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μαρίνας της Κω, ακυβέρνητη μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο, την οποία το πλήρωμα του περιπολικού συνόδευσε στο λιμάνι της Κω, όπου οι αλλοδαποί συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Άλλοι 53 εντοπίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.


Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.

Άλλοι 41 εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και στη Σάμο, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 45 μετανάστες.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και μεταφορά τους στο Βαθύ, όπου συνελήφθησαν από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ